Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celkový ohyb kolene kolik stupňů?

Od: tazatelka odpovědí: 12 změna:
Tři měsíce..od operace mám 90st..95st
Kolik je celkový ohyb..na internetu nemohu najít . Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bejvalej
hodnocení

0x

Pokud beru 0° když je noha natažená, tak mám max ohyb 135° jestli jsem pochopil co chcete vědět (odhadem).

tazatelka
hodnocení

Aha já myslela že celkový má být 180st..takže jenom 135? Jo

liska5
hodnocení

0x

To bude individuální. U hubeného to bude víc. Ten je, jak skládací metr. Kdo má silné nohy, tak dřív "narazí". Starší lidé také dají méně. A to se ještě bude lepšit, když budete aktivní.

tazatelka
hodnocení

Myslela jsem kolik má normálně zdravý člověk ..mě je 22.. nohy mám hubené..
To bude individuální hlavně podle toho, zda tazatelka má za sebou operaci menisku nebo křížových vazů nebo ještě něco horšího.
Myslím že problém by řešily rehabilitace, které po operaci měly být předepsány.
Já mám 3 týdny po menisku a ohnu určitě 130°. Byť to zatím bolí.
tazatelka
hodnocení

Mám za sebou operaci plastika vazů..ale ne křížového ale postranního plus pately

hodnocení

0x

Já bych předpok,ádal, že máte operované jedno koleno..

Druhé koleno je tudíž zdravé...a můžete tedy obě kolena vzájemně porovnat.

To mi připadá jako nejjednudušší varianta (a také nejspolehlivější).

Koleno o 180st neohne žádný člověk na světě...byla byste první..

liska5

Přesně tak Martine, taky mne to napadlo porovnávat se zdravou nohou.

vernon
Tak většina lidí si sedne do dřepu na paty. Tím je myšleno těch cca 170 - 180 stupňů. Ale třeba u mne to tak nikdy nebylo, ani jako u dítěte - ohnu koleno jen na cca 150 stupňů a posadit se na paty u mne prostě nejde a nohy mám zdravé a štíhlé...
tazatelka
hodnocení

Tak já zdravou nohu dám pomocí ruky když stojím k zadku a i Sednu si na patu..

koleno
hodnocení

0x

O co by se pe odpovídalo, kdyby se tazatelka držela svého původního dotazu a postupně jej doplňovala. Pak nemusíme spekulovat o jakou operaci šlo atd. Na její koleno je zde dotazu fůra. Pro představivost např

poradte.cz/...

poradte.cz/...

host
hodnocení

0x

váš dotaz:Kolik je celkový ohyb..na internetu nemohu najít?

Na wikiskripta.eu/... máte odpověď

Flexe má 4 fáze:

počáteční rotace (odemknutí kolena = flexe 5°);

valivý pohyb (flexe 10° až 20°);

posuvný pohyb (od flexe 20° do asi 140°);

závěrečná rotace (uzamčení kolena).

Ale po operaci buďte ráda, že to je jak to je, že si můžete sednout, zavázat si tkaničky atd. Další rozcvičování jistě provádíte podle pokynů lékaře na rehablitačním oddělení a možná vás čeká i lázeňské doléčení. Zachovejte si optimismus, kolenem hýbejte a cvičte podle rad lékaře, nesnažte se to hmoždit násilím, zdravotníci mají své postupy a jistě vám vysvětlí, jaký ohyb je v jakém fázi pooperačního doléčování přiměřený vašemu stavu. Důvěřujte jim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]