Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám velký problém.Prosím moc o odpověď.Nějak se mi to sem nechce moc psát,ale nejspíš musím.Moc se mi do toho nechce...
Nechtěl jsem si zakládat kvůli tomuto dotazu jiný účet,protože by na to admin (a možná nejen on) stejně brzo přišli.Cítím se zde na poradně jako doma,tak doufám,že se mi budete snažit pomoci i teď v této těžké situaci...
Je to velmi složitá situace.V podstatě jde o to,že moje matka má delší dobu psychyické problémy.I laik pozná,že tady je každá rada drahá.Už potřebuje psychologa.Problém je v tom,že říká,že ji k psychologovi nikdo nedostane (že si třeba něco udělá a tak).
Nevím,zda se stydí k němu zajít nebo já vůbec nevím.Můj kamarád také chodí s matkou k psychologovi a že by mu to nějak extra vadilo.Jasně,moc se tím nechlubí,ale že by dělal kvůli tomu nějaké scény,nebo aby něčím vyhrožoval,to v žádném případě.
Jsou to asi předsudky,těžko říct.Problém je v tom,že moje matka potřebuje pomoc odborníka jako sůl.Možná už i nějaké prášky,možná že jí už bohužel slovo nepomůže...Už je opravdu nejvyšší čas.
Problém je,JAK JI TAM DOSTAT? Když vyhrožuje tím,že si něco udělá.Jak ji ,,donutit"?
Děkuji za každou radu.Opravdu je to težké...
Děkuji za všechny odpovědi a za snahu mi pomoci.
Můžu zkusit zajít za nějakým psychologem a domluvit se s ním.
Pokud by chtěl přijít domů,možná by vznikl problém,toho se obávám.
Dejavu,Skype bohužel nemám.Pokud by Vám to nevadilo,mohla byste mi prosím pomoci přes email? Ještě dneska vám napíši.
Děkuji moc.
Milý pepyk93, určitě máte svou mamku moc rád a záleží Vám na jejím zdraví. Nevím o ni nic, ale možná je ve věku, kdy ženy prožívají klimakterium /tkz. přechod/ a při tom se u ní mohou projevit změny v chování. Je citlivější, náladovější, někdy má chuť do života, podruhé ji život netěší a myslí na nejhorší. Ale je to přechodný stav, kdy je sní těžko vycházet. Poraďte se s Vašim rodinným lékařem /obvodním/. Nenuťte ji do ničeho, raději ji častěji navštěvujte, vyslechněte, popovídejte si s ní a hlavně jí nedávejte najevo, že už ničemu nerozumí, že to víte nejlíp jen Vy sám. Možná to tak neříkáte ani neděláte, ale mohla by si to tak vysvětlovat. Potřebuje slyšet, že ji máte rád, že si jí vážíte a že ji moc potřebujete. Víte i maminky někdy potřebují pochovat, pohýčkat. /jak tu jednou napsala Lidka/. Přeji Vám oběma, aby to nebylo nic vážnějšího, PT /stařenka/
Ještě jsem chtěla doporučit přírodní lék bez předpisu a to ,,SARAPIS,, - pokud se jedná o klimakterium, jiné léky napsat od gynekologa. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.