Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nastupuju do práce u ostrahy a ve smlouvě mám sjednanou pracovní dobu na 40h týdně. Směnu mám v délce 8,5h (proplacených celých 8,5h jelikož na pracovišti musím být i o pauze, kterou nemám pevně určenou). Skutečná pracovní doba, ale činí cca 220h/měsíc (26x8,5). Jak se v tomto přpadě počítá týdenní pracovní doba a práce přesčas, počítá se do ní celých 8,5h nebo jen 8h? A jelikož pracují přes víkendy i noc, v případě že mi přesčasové směny výjdou na noční a víkend příplatky se sčítají, dostanu tudíž mzdu + 10%+10%+25%, říkám to správně? Děkuji,
V ČR se uvádí týdenní pracovní doba 40 hodin. K tomu lze připočíst 32 hodin přesčasů, tedy týdně 8 hodin a v každém týdnu musí být 2 dny po sobě jdoucího volna. 220 hodun je mimo zákon.V každé směně musíte mít 30 minut přestávky na oddech a jídlo. Cokoliv jinak je opět porušení zákona. Radím vám utečte pryč. Pracovní agentury jsou státem legalizované otroctví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.