Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co bude s bytem když je někdo ve vazbě?

Od: cekrops® odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Nedávno jsem zjistil že mého známého poslal soud na téměř 10 let do vazby. Jelikož vím že bydlel sám ve státním bytě , tak by mě zajímalo co s tímto bytem bude . Vezmou mu ho? Nebo stačí ,když to za něho někdo bude platit dál?

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Soud určitě známého neposlal na 10 let do vazby, ale asi do výkonu trestu odnětí svobody. Byt pravděpodobně není státní (těch je velice málo), spíše se bude jednat o byt obecní (ve vlastnictví obce, města). Pronajímatel může vypovědět nájem bytu pouze z důvodů uvedených v § 2288 občanského zákoníku. Pokud takový důvod nenastane, může váš známý po návratu na svobodu byt nadále užívat. Bylo by ale vhodné, aby někdo občas byt navštívil, zkontroloval jeho stav, vybral poštu, zjistil, zda nebudou probíhat v domě nějaké opravy, které se týkají i bytu, odečty nebo výměny vodoměrů apod.

hodnocení

4x

Technická poznámka - Jak uvedeno, vazba není na 10 let. Pán je a bude ve výkonu trestu odnětí svobody.

Doporučila bych obrátit se na obecní/místní úřad a dohodnout se - samozřejmě může "někdo" platit všechny poplatky, třeba by přicházela v úvahu i možnost podnájmu po dobu výkonu trestu uživatele - ale je nutné to mít dobře zajištěné, protože deset let je dlouhá doba, stát se může ledacos a jak naroste dluh, je to v háji.

hodnocení

Díky všem za odpověď !

Za co jste dostal těch 10 let?

hodnocení

Urazil jsem tchýni ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]