Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Melta také škodí s mlékem trávení?

Od: jirinaa* odpovědí: 9 změna:

Četla jsem, že káva a čaj s mlékem škodí trávení. Už jsou o tom důkazy. A co melta? Má tytéž účinky s mlékem? Děkuji za odpověď. Jiřina

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tohle je zase jeden mýtus, mně káva bez mléka nechutná, naopak mléko ji zjemňuje. Samotná bez mléka by mi dráždila žaludek.

idnes.cz/...

hodnocení

4x

Já myslím, že je to individuální.
Pamatuju, že naše stařenka měla na sporáku kastrůlek s meltou pořád, a jinak ji nepila, než s mlékem. A naopak, když jsem jako děcko chtěl mléko, vždycky do něj dala trošku melty :)

doplněno 28.01.19 11:45:

btw to o "škodlivosti" mléka obecně bych připsal na vrub veganské propagandě.

rodic

@jethro Babička tomu říkala bílá káva. To už je let.

jabraka*

My jako děti jsme nic jiného jako meltu s mlékem,tedy "bílou kávu"nepili.Dnes si dávám rano černou kávu ale napůl s kávovinou CARO.Má to mnohem méně kofeinu a chuť výtečnou.

JABRAKA

hodnocení

0x
Kávu s mlékem skoro nepiju, protože mi nedělá dobře na žaludek. Neni káva jako káva. Prekapavana a turek mi nevadí tolik jako rozpustná nebo z kávovaru. Melta s mlékem by měla být v pořádku.

liska5
hodnocení

0x

Tam prý je problém ve vazbě mléčné bílkoviny na kofein. V meltě kofein není, takže nevadí.

Jinak ten princip vysvětlují tak, že prý tato kombinace stáhne dvanácterník, kam ústí slinivka a žlučovod. Tím se na jistou dobu zamezí přítoku žluči a enzymů do střeva, které pak nedostatečně funguje.

Já si lupuji meltu s čekankou v prášku ,,jsou to byliny a piji to s mlékem a nic mi není z toho..

jirinaa*
hodnocení

Děkuji všem, co mi odpověděli. Jiřina

fram
hodnocení

0x

V Británii se čaj bez mléka snad ani nepije. Tak to škození =? Se sladkou smetanou...mňam.

Černý čaj (1 lžička) nasypeme do sítka a vložíme jej do šálku. Zalijeme ho do 3/4 vroucí vodou a luhujeme 5 minut, poté sítko vyjmeme. Do výluhu z čaje nalijeme mléko nebo smetanu pro mlsnější jazýčky a je hotovo! *kafe**kafe**kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]