Nejste přihlášen/a.
Četla jsem, že káva a čaj s mlékem škodí trávení. Už jsou o tom důkazy. A co melta? Má tytéž účinky s mlékem? Děkuji za odpověď. Jiřina
Já myslím, že je to individuální.
Pamatuju, že naše stařenka měla na sporáku kastrůlek s meltou pořád, a jinak ji nepila, než s mlékem. A naopak, když jsem jako děcko chtěl mléko, vždycky do něj dala trošku melty
btw to o "škodlivosti" mléka obecně bych připsal na vrub veganské propagandě.
Tam prý je problém ve vazbě mléčné bílkoviny na kofein. V meltě kofein není, takže nevadí.
Jinak ten princip vysvětlují tak, že prý tato kombinace stáhne dvanácterník, kam ústí slinivka a žlučovod. Tím se na jistou dobu zamezí přítoku žluči a enzymů do střeva, které pak nedostatečně funguje.
V Británii se čaj bez mléka snad ani nepije. Tak to škození =? Se sladkou smetanou...mňam.
Černý čaj (1 lžička) nasypeme do sítka a vložíme jej do šálku. Zalijeme ho do 3/4 vroucí vodou a luhujeme 5 minut, poté sítko vyjmeme. Do výluhu z čaje nalijeme mléko nebo smetanu pro mlsnější jazýčky a je hotovo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.