Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběry krve

Od: bubla® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěl zch si preventivně zajít na odběry krve,kvuli krevním hodnotám které jsem měl dříve zvýšené.

Platí se za to? Mám na to právo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud tam půjdete jen tak přímo, tak ano. Podle toho, kolik a jaké hodnoty chcete to stojí od pár set korun do pár set tisíc.

Ale obvyklejší cesta je jít k Vašemu doktorovi, říct mu, jaké hodnoty jste měl zvýšené (to byste měl udělat stejně, protože jste v jeho péči a pokud ty hodnoty nezná, nemůže nic dělat, nijak léčit nebo něco doporučit), on Vám vypíše žádanku, kam vyznačí, co chce změřit, a pak je to zadarmo (resp. zaplatí to Vaše zdravotní pojišťovna).

hodnocení

Ano,myslel jsem k mému doktorovi.

figurek*
hodnocení

0x

Ano, za soukromě objednaný krevní rozbor se platí. Proto vám radím věc řešit přes vašeho ošetřujícího lékaře. Nechte si napsat žádanku a pak výsledky vašemu doktorovi přineste. Vám ty naměřené hodnoty stejně zase tak mnoho neřeknou a to že je některá zvýšená, ještě nemusí nic znamenat.

Pak je zde další možnost. Zajděte na některou z těch propagačních akcí, obvykle se jmenují Dny zdraví. Tam jsou všechna vyšetření zdarma. Můžete si udělat kolečko a dozvíte se jaký máte BMI, krevní tlak, krevní tuk, červené krvinky, bílé krvinky, krevní cukr, cholesterol, svalový tonus, osteoporózu, sklerózu, cirhózu, steatózu, prostě všechno. Po každém z těchto vyšetření se ale dozvíte, že vaše hodnoty jsou špatné, že můžete čekat zdravotní komplikace a že jim můžete předejít zaručeně kvalitním léčebným preparátem, za akční cenu pouhých 299,- KČ atd.

jj, šmejdi nevyhynuli a neprodávají jen hrnce a vysavače.

Takže jak jsem napsal, nejrozumější mi připadá objednat si krevní rozbor přes vašeho ošetřujícího lékaře.

hodnocení

0x

Jaké krevní hodnoty byly zvýšené? Vy to víte? V krvi se hledá ledacos, od cukrovky až po rakovinu. Co budete hledat vy? A jak víte, že odpoledne kýchnete, šňupnete , zakašlete a všechno je jinak. Proč to vlastně potřebujete vědět?

hodnocení

Už si to nepamatuju,tuším že to byla glykémie.

ido

Hladinu cukru vám změří i v lékárně. Nevím, jestli ve všech lékárnách.

hodnocení

0x

O potřebě laboratorních vyšetření rozhoduje ošetřující lékař. Pravděpodobně by bylo možno je provést v rámci preventivní prohlídky, na kterou máte nárok 1x za dva roky:

Všeobecná preventivní prohlídka pro dospělé se podle vyhlášky č. 70/2012 Sb., o preventivních prohlídkách, provádí vždy jednou za 2 roky, zpravidla po uplynutí 23 měsíců po provedení poslední všeobecné preventivní prohlídky. Provádí ji praktický lékař pro dospělé...

Obsahem všeobecné preventivní prohlídky je - viz nefertitis.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]