Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl zch si preventivně zajít na odběry krve,kvuli krevním hodnotám které jsem měl dříve zvýšené.
Platí se za to? Mám na to právo?
Pokud tam půjdete jen tak přímo, tak ano. Podle toho, kolik a jaké hodnoty chcete to stojí od pár set korun do pár set tisíc.
Ale obvyklejší cesta je jít k Vašemu doktorovi, říct mu, jaké hodnoty jste měl zvýšené (to byste měl udělat stejně, protože jste v jeho péči a pokud ty hodnoty nezná, nemůže nic dělat, nijak léčit nebo něco doporučit), on Vám vypíše žádanku, kam vyznačí, co chce změřit, a pak je to zadarmo (resp. zaplatí to Vaše zdravotní pojišťovna).
Ano, za soukromě objednaný krevní rozbor se platí. Proto vám radím věc řešit přes vašeho ošetřujícího lékaře. Nechte si napsat žádanku a pak výsledky vašemu doktorovi přineste. Vám ty naměřené hodnoty stejně zase tak mnoho neřeknou a to že je některá zvýšená, ještě nemusí nic znamenat.
Pak je zde další možnost. Zajděte na některou z těch propagačních akcí, obvykle se jmenují Dny zdraví. Tam jsou všechna vyšetření zdarma. Můžete si udělat kolečko a dozvíte se jaký máte BMI, krevní tlak, krevní tuk, červené krvinky, bílé krvinky, krevní cukr, cholesterol, svalový tonus, osteoporózu, sklerózu, cirhózu, steatózu, prostě všechno. Po každém z těchto vyšetření se ale dozvíte, že vaše hodnoty jsou špatné, že můžete čekat zdravotní komplikace a že jim můžete předejít zaručeně kvalitním léčebným preparátem, za akční cenu pouhých 299,- KČ atd.
jj, šmejdi nevyhynuli a neprodávají jen hrnce a vysavače.
Takže jak jsem napsal, nejrozumější mi připadá objednat si krevní rozbor přes vašeho ošetřujícího lékaře.
Jaké krevní hodnoty byly zvýšené? Vy to víte? V krvi se hledá ledacos, od cukrovky až po rakovinu. Co budete hledat vy? A jak víte, že odpoledne kýchnete, šňupnete , zakašlete a všechno je jinak. Proč to vlastně potřebujete vědět?
O potřebě laboratorních vyšetření rozhoduje ošetřující lékař. Pravděpodobně by bylo možno je provést v rámci preventivní prohlídky, na kterou máte nárok 1x za dva roky:
Všeobecná preventivní prohlídka pro dospělé se podle vyhlášky č. 70/2012 Sb., o preventivních prohlídkách, provádí vždy jednou za 2 roky, zpravidla po uplynutí 23 měsíců po provedení poslední všeobecné preventivní prohlídky. Provádí ji praktický lékař pro dospělé...
Obsahem všeobecné preventivní prohlídky je - viz nefertitis.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.