Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychotesty do armady

Od: vojanda odpovědí: 19 změna:
Ahoh vsem,mam přihlášku na UNOB a za měsíc me čekají vsemozna vyšetření ve vojenské nemocnici a s tim spojené i psychotesty. A z tech mam strach,nevim co od toho cekat,jak to probiha,na co se ptají,co je správná odpověď a za co bych je nemusela udelat. Mam vážně strach. Studenti mi rekli,ze stačí neříct,ze do armády jdu kvuli zabijeni lidi,ze nemam mit strach,ale ja vazne nevim co cekat a bojim se. Mate nekdo zkušenosti? Moc prosím o radu,nazory,zkušenosti. Děkuju

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkušenosti sice nemám,
ALE když tak čtu Váš dotaz,tak se nestačím divit !
"Bojím se,mám strach,bojím,bojím."
S takovým přístupem do armády?
Jen to NE *zed*
vojanda
hodnocení

Protože me spoustu lidí strasi,ze to nedam. Mam fyzicke předpoklady,věřím,ze na to mam! Ale pochopte,promluva s psychologem,to je snad jak kdybych byla nejaky magor! Vím ze je to nutné,a myslim si,ze je přirozené bat se neznáma
lmgify

Psychologové právě že hledají magory. Když budeš odpovídat na otázky stejně a pravdivě jako kdyby se tě ptal na to samé tvůj strejda nebo máma tvojí kamarádky a ne psycholog/psycholožka, tak budeš dávat stejně normální odpověď jako většina lidí a pro psychology nebudeš zajímavá.

Magora poznáš při rozhovoru i ty. Jeho odpovědi jsou totiž tak mimo toho, co bys běžně očekávala od normálního člověka za odpověď, že běžní lidé o něm tvrdí, že "je nějakej divnej" nebo že "je to úchyl".

Předpokládám, že psycholog bude hledat známky agresivity, nedostatku sebekontroly a ovládání se (tendence často zuřit) a problémy se začleňováním (hierarchie a skupina versus individualista). Prostě to, co není v souladu se silně strukturovanou organizací založené na vzájemné spolupráci, kde chyby mají velké následky.

zelenydabel*

až na to, že psychotesty se dělají na PC. a následně na to, se jde k pohovoru k psychologovi.
A psychopati a magoři se vesměs vyřadí sami právě na těch testech. Testy vyhodnocuje PC, takže psycholog s tím nemá moc práce. To podstatné je vyřadit lidi, kterým to třeba pomaleji zapaluje, nebo jsou jak veverky na tripu, neskutčně hrrr a jdou do všeho po hlavě aniž by přemýšleli co se může přihodit. Pak taky snílky a ostatní.

Takže v závěru zůstává malé spektrum lidí, které psychotesty projde a následně vyletí u zdravotní skrz zubů, páteři, oči, etc...

iz*
hodnocení

1x

Bát byste se neměla > se strachem by bylo lepší se zaměřit na jiný obor. Na co se ptají, předem nezjistíte, a na psychotesty neexistují "správné odpovědi".

Zaměřte se na to, proč chcete právě do armády.

vojanda
hodnocení

Dobre,dekuji :)
Budu upřímná a optimistická jako sem obvykle a budu doufat ze to bude stačit

zelenydabel*
hodnocení

1x

Hlavně být v klidu. A při hledání čísel, používej spirálový systém vyhledávání. Budeš rychlejší než kdyby jsi použila klasický řádkový systém. Tedy kontrola řádku po řádku. Spirála je účinnější.

Co se týče psychotestů, tak jsou nastaveny tak, že pokud budeš lhát, tak tě na x té otázce chytí. Některé otázky se opakují, akorát jsou poskládány jinak.

Co se týče otázky o tvé budoucnosti...tak tam platí jediné. Sloužit v armádě.

Psychotesty k armádě jsou lehčí než k policii ČR.

acracr
hodnocení

0x
Muzu vas uklidnit... je to fraska. Stejne jako psychotesty k PCR. Popravde, za svych 15let sluzebniho pomeru jsem se osobne nesetkal s clovekem co by je neudelal-neprosel. Tim ale nerikam, ze projde kazdy. Asi jsem mel jen stesti :) Prumerne inteligentni clovek nemusi mit strach... hodne stesti
lmgify

Jste asi nepotkal mojeho známého Karla. Nevím, jak šly jeho psychotesty do armády, ale po několika mírových misích do bývalé Jugoslávie (určitě alespoň 1-2x Bosna) v armádě skončil (předpokládám, že nechtěl prodloužit úvazek) a chtěl jít k URNA. Neprošel psychotesty. Snad mu vyšlo, že je moc agresívní.

Znal jsem ho odmala. Dělal bojový sport, vždy byl velice fyzicky zdatný (rychlý, šlacha, vytrvalost), nižší (později průměrné) váhy, uštval by koně a urval by opakovaným cloumáním dveře z pantů. Měl přístup typu "nemaž se s tím a prostě to nějak udělej". Dříč. Byl to polovesnický kluk (pravidelný styk s velkým městem), ale dost času trávil v malých obcích (málo domů na velké ploše, daleko od všeho). Nebyl to žádný intelektuál, ale střední stavební udělal a něco se i naučil (chvíli se tím živil). V určitých skupinách (fyzicky nebo mentálně slabších jedinců) dokázal dominovat a docílit respektu nepřímým zastrašováním nebo výhružkami (včetně fyzických), přesto to byl spíše individualista. Takový těžko spoutatelný divoký kůň nebo vlk samotář. Přesně jako jeho táta.

Umím si představit, že se samopalem v ruce a s pistolí za opaskem je to někdo, kdo si dokáže zjednat pořádek podle svých představ a koho rozhodně nechcete naštvat. Obával bych se jeho relativně nepředvídatelného možného impulzního nebo nedomyšleného jednání.

Osobně bych v oddílu pod jeho vedením být nechtěl, i když jsem s ním nikdy neměl problém. Svoji dominanci na mě nikdy nezkoušel. Nepatřím mezi lidi, které by dokázal lehce ovlivnit a on to věděl. Nevyhovuje mi také jeho způsob řešení problémů ("Prostě to udělej. Je jedno, jak to má být správně. Hlavně, že to bude hotové").

Ve svém oddílu bych ho měl jen pro nezávislé úlohy jako přidruženého samotáře nebo velitele malé skupinky vhodných lidí, kteří ho uznají jako velitele, ale budou to spíše silné individuality, na kterých se nepokusí o naprostou dominanci. Jako řadový člen se do týmu podle mě nehodí.

To je Karel, který neprošel testy k Policii.

zelenydabel*

pěkná pohádka na téma: "KAREL už je zase tady."
Ještě to chce doladit a bude z tebe spisovatel.

lmgify

Karel je skutečný člověk a je to jeho skutečné jméno.

V maskáčích, baretu a kanadách vážně vypadal jako někdo, koho bys nechtěl mít v boji proti sobě. Hrozně málo a nerad se vzdával a šel do toho naplno. Neměl by problém tě uhnat v lesním terénu k smrti. V takový byl fyzičce. Profesionálně střílet jsem ho neviděl, ani jsem neslyšel žádné příběhy. Udržoval se v kondici i po armádě. Už jsem ho ale dlouho neviděl. Jak jsem psal, je schopný táhnout sám, nepotřebuje ostatní a tak si představuju, že někde opravuje sám nějakou samotu pro svoji rodinu.

zelenydabel*
28.01.19 11:59

:)*palec*

Já na dvou VÚ učila Stanag a Karla (=osoby stejného vzezření, chování, jednání, charakteru) taky znám. Armáda bohužel tyhle typy přitahuje... skončil s nulama, protože přece nebude dělat, co mu nějaká bloncka před tabulí povídá *zed* nic si ke mě nedovolil, tyhle typy nebývají vulgární nebo násilní k ženám, ale jako chlap bych se s ním přít taky nechtěla.

A pro tazatelku bych měla radu takovou: Ten test Vás má ochránit, abyste nezvolila životní dráhu takovou, která pro Vás není vhodná. Jeho smyslem není Vás poškodit a jako každý opravdový test je nejlepší, když na něj nejdete "našprtaná". Něco se našprtit a týden po zkoušce zapomenout, to se může na střední (nebo u Stanagu *haha*), ale takové testy přece nejsou vůbec vypovídající...

Také znám člověka, který psychotesty neudělal. A nebylo to kvůli inteligenci.

lmgify

Co se myslí když se řekne učit Stanag? Angličtina? Stanag je jen sada armádních standardů. *ee*

Předpokládám VÚ = Vojenský ústav?

Jo. A jo.

Zkoušky a kurzy se vždy nazývají Stanag, nesetkala jsem se s dodatkem, který by specifikoval, že jde o jazyk. Jen SLP (2222) a 6001 a to už jsou úrovně zkoušky/kurzu.

zelenydabel*

Když se řekne STANAG, tak tam platí, že jde o zkoušky na jazykovou úroveň cizího jazyka. Podle odbornosti a hodnosti, pak dotyčný musí splňovat určitý stupeň STANAGU. Co si pamatuji, byly 1,2 a 3

Co se týče Karla, tak paní učitelce bych rád odpověděl takto. Ano, s blbcem se dá střetnout a bohužel všude. Otázkou však zůstává, jak dobrá jste učitelka. Ono některé učitelky totiž AJ neovládaly a byly spíše k pláči. Osobní zkušenost.

Ďáble, požadovné procento studentů vždy zkoušky zvládlo, stačí? *frajer* Kluci se ke mě vrací, chodí ke mě i teď a chodili už v průběhu 4 let od té doby, co jsem je učila poprvé. Takže o vlastní kvalitě nemám velké pochybnosti ;)

zelenydabel*

V pohodě, jenom diskutujeme. Je fajn, že kluci se k tobě vrací a že umíš předat látku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]