Nejste přihlášen/a.
prosím o názor,manžel od nás odešel za svojí milenkou.Máme dceru 9 let,je velice plachá a citlivá.musím podotkout že manželovi je 64 let je o dost starší jak já.Veškerá moje snaha zachránit manželství byla marná.Manžel chtěl zůstat pod podmínlou že mi bude dávat peníze ale nechá si svou milenku,v opačném případě budu chudák bez peněz,Vybrala jsem si být chudá než ponižovaná.Manžel toto samé udělal ve svém prvním manželství.Je to člověk který velice dobře dokáže udělat věci tak aby byly v jeho prospěch.jediný na čem mi záleží je moje dcera.Mám strach že se bude snažit v mé nepřítomnosti udělat něco aby si dcera myslela že jsem to zavinila já že odešel.Protože když odešlel,tak si zřejmě uvědomil že by se mu lidi smáli že odešel za 30ti letou milenkou tak začal říkat že odešel protože jsem ho deptala .Dohodla jsem s ním aby se dceři nic neříkalo,že sem za ní stejně bude jezdit a stejně tu často nebýval tak nic nepozná.Začínám mít strach že tu mojí dobrotu využije proti mě.Mám dceři říct že odešl nebo mám mlčet mám jí to říct hned nebo po vánocích mám strach že když budu mlčet tak on toho využije co dělat
Dobrý den. Jíťo, já bych nečekala, až se to dcera dozví od druhého a úplně jinak, než jaká je pravda. Jste v těžké situaci, chápu to, ale dceři to nezamlčujte. Pokud to situace dovolí, počkala bych až po Vánocích, abyste si nekazily vy dvě svátky ještě víc, ale pak bych jí to řekla. Snažila bych se jí to vysvětlit tak, aby to pochopila, dala jí najevo, jak moc jí mám ráda, záleží mi na ní a nechci, aby jí nepravda ublížila ještě víc. Vlastně vám oběma. Přece jste se snažila udržet rodinu pohromadě ze všech sil, tak nečekejte na další úder od manžela. Je vidět, že se k Vám chová dost bezohledně, takže bych mu nevěřila v tom, že Vám to nebude ztěžovat ještě víc. Dcera si zaslouží znát pravdu, ale s veškerým ohledem. Od Vás.
Také bych za dcerou na vašem místě šla a popravdě, bez házení špíny jí řekla co a jak se stalo. Také bych jí řekla, ať se mě na cokoli zeptá, pokud má otázky, a byla k ní hlavně upřímná. Teď více než kdykoli dříve potřebujete mít spolu pevný vztah a na čem jiném než na upřímnosti a otevřenosti ho budovat...
Devítiletá holka je ještě dítě, ale přecijen už něco o světě ví... Má očička a ouška, a i kdyby ne hned, jednou ocení to, jak férově jste se k ní zachovala.
Já tedy nevím jak jste žili , když byl víc pryč než doma , ale v 9 letech dítě vidí co se děje a oklamávat ho...nevím nevím - to by nebyl můj šálek kávy.
Sedla bych si s ní a pěkně si s ní popovídala, ale nijak bych ho před ní nešpinila- ona si udělá obrázek časem sama .
Je smutné, že si ten člověk stále musí dokazovat jak je neodolatelnej - chudáci mladý holky...no vy jste ho zřejmě tehdy taky odvedla od rodiny ...on prostě musí dostat co si umane a běda když ,ne tak vyhrožuje...tím je on na koni ...
Ne nebojte nesoudím Vás, ani bych si to nedovolila. Přeji Vám abyste to zvládla co nejlépe .
Dobrý den, Jito.
Devítiletá dcera i přes svou plachost není hloupá. Jistě si sama všimne, že něco není v pořádku. Pozná to i z Vašeho chování. Řekla bych ji pravdu, než se ji upravenou dozví od někoho jiného. To by jí ublížilo daleko více. Děti jsou sice citlivé, ale v podstatě odolné, se situací se vyrovná. Hlavně musí vědět pravdu, zmatek a dohady a nejistota ji rozhodně neprospějí. Ujistěte ji, že se pro ni nic nezměnilo. Vy jste pro ni prořád připravená udělat cokoliv a stejně tak její otec. Řekněte ji, že s otcem se rozcházíte poute Vy, on ji bude dále vídat. Časem, až dcerka dospěje, sama si o situaci vytvoří názor. A bude Vám vděčná, že jste ji nelhala. Přeji Vám sílu se rozhodnout správně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.