Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat s kritikou v práci?

Od: dara* odpovědí: 19 změna:

Jak ste se vyrovnavali z kritikou v práci? Když i když se snažíte vás každý bere jako slabá článek. Zůtali by ste? Nebo by ste se snažili zlepšovat? Jak by ste sli do práce? Jako vždy? nebo se vstyčenou hlavou nebo zkleslí? Nevím, co je dobré v takové situaci dělat.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak ono je těžké konkrétně poradit, když neuvádíte co děláte a za co Vás kritizují a zdali oprávněně. Pokud totiž Váš pracovní výkon ovlivňuje ostatní spolupracovníky, třeba tím, že za Vás musí cosi dělat, nebo je zdržujete, tak se nedivte, že po Vás jdou.

Takže bych na Vašem místě reálně zvážil své možnosti - pokud jste schopen zlepšit se a pracovat tak, abyste nebyl slabým článkem - tak to udělejte.

Pokud je práce nad Vaše síly, najděte si jinou, méně náročnou.

olinl

Dal bych ti promon bod, ale nejsem registrovaný. Pro tazatele/lku : Zeptej se ostatních kde děláš chybu, čím se zdržuješ apod. Začátky jsou někdy těžké, pokud tu práci někdo nevysvětlí, neporadí jak si ji ulehčit a každý máme svůj pracovní systém/styl/postup a ten je rozhodující pro rychlost práce.

hodnocení

1x

Ono hodně záleží na podmínkách ve vašem zaměstnání, ale často platí, že nebývá vhodné snažit se více, než odpovídá výši vašeho platu. Ti snaživější dostanou zpravidla přidáno...práce. Co bývá ještě smutnější, když ti snaživí si toho naberou tolik, že přestávají zvládat. Pak jsou sami popotahováni, přestože dělají 2x tolik, než ostatní, jenže když už si jednou nastavili ty dvojnásobné normy, tak se plnění od nich očekává..

ers
hodnocení

1x

záleží o jakou kritiku jde.Jestli někde makáte nebo děláte u pasu tak bych to pustil z hlavy.Tam se buzeruje všude.Není to žádný med tam.A navíc nikdo není dokonalý.Neumí všechno.A v dnešní době se musí člověk živit jak to jde.Snažil bych se najít něco lepšího

lmgify
hodnocení

1x

i když se snažíte vás každý bere jako slabý článek
V angličtině je dobré přísloví: Necpi se tam, kde jsi tolerována. Běž tam, kde jsi oslavována.

Jestli máš pocit, že děláš svoje nejlepší a přesto to nikdo neoceňuje, tak to nemá cenu. Zabal to tam, najdi si něco jiného a zbylý čas v současné práci využij ke svému maximálnímu zlepšení - přijde ti vhod v nové práci, kde to ocení.

Je to tak. Já toho vystřídala hodně docela a až nyní dělám, co mě baví. V práci je to většinou buzerace všude, ale pokud vás tam ten kolektiv nechce, tak to poznáte z chování kolegů a vedoucích. A pak přijde buď vyhazov nebo vás "vystipou".
lmgify

Dělal jsem mnoho různě krátkodobých projektů a zakázek pro desítky lidí, podnikatelů a malých firem. Všude jsem dělal svoje nejlepší, takže to bylo všechno víceméně stejná kvalita práce a služeb. Pro některé z nich jsem byl úplný Bůh, všeuměl a neuvěřitelně levný, pro jiné jsem byl neschopný, líný, drzý a předražený až tak, že se se mnou chtěli prát. Pochopitelně všechny situace mezi těmito dvěma extrémy.

Jak je to možné, když všichni dostali v podstatě tu samou kvalitu? Odpovědí je, že s někým si prostě nesednete a ať se snažíte sebevíce, nikdy si na vás názor nezmění. Proto říkám: "zbytečně se nesnažit cpát někam, kde tě mezi sebou nechtějí a jít raději tam, kde už na tebe čekají s otevřenou náručí a úsměvem na tváři".

Proč se doprošovat uznání a celé dny se stresovat z postojů ostatních, když místo toho můžu být někde, kde mám respekt a obdiv už jen tím, co dělám běžně každý den?

Život je moc krátký na to, abych ho trávil ve společnosti blbců, kteří mě nemají rádi.

hodnocení

0x

Já jsem se vždy snažila pracovat co nejlépe a kritiku jsem zažila jen velmi zřídka. A to byla vina moje. Chybami se člověk učí.

hodnocení

0x
Nevzdala bych to a snažila bych se zlepšovat. Pokud by to nepomáhalo, tak bych to vzdala nebo oni se mnou. Začátky jsou těžké. Asi sklesle by se mi chodilo do práce, kdyby mě někdo nějak kritizoval. Podle toho, kdo taky. Jiný je to od kolegy než od vedoucí.
doplněno 27.01.19 17:03: Pokud někde začínáte, tak se to snad časem podá. Ale taky nemusí, pokud se k té práci nehodite.
doplněno 27.01.19 17:06: Pokud někde začínáte, tak se to snad časem podá. Ale taky nemusí, pokud se k té práci nehodite. Ty vedoucí většinou poznají, jestli se k té práci hodíte nebo ne.

jofa*
hodnocení

0x

Pokud berete cca stejný plat jako kritizující, tak bych to neřešil. Pokud výrazně méně, tak se zlepšit. popřípadě si hledal jinou práci. .

doplněno 27.01.19 17:09:

A co váš vedoucí, nadřízený je spokojen, nebo sklízíte rovněž jeho nespokojenost?

lee*
hodnocení

0x
Tak pro me by bylo stezejni to, kdo me kritizuje, jakym zpusobem a zda ma pravdu. Pokud je kritika opravnena, tak pak bych resila zda neodvadim dobry vysledek proto, ze jsem nova s ucim se a nebo na praci nestacim. Coz ostatni bude dost otravovat a budou remcat. Pokud jste jen nova a obcas nevite, neznate, nestihnete a treba prisnejsi vedouci Vam to da "sezrat" tak verte ze se tom zocelite a bude se Vam to hodit. Pamatuji si, jak kamaradka nastoupila do nemocnice hned po skole jako lekarka a kolikrat fakt brecela, ze tam nebude, ze proste nevi, co ma delat, jak ji nikdo nepomuze a jeste dostane vynadano... No dnes je tam 5 let a je spokojenym clenem tymu
Člověk musí něco vydržet, jinak by nevydržel nikde.

hodnocení

0x

@dara - Když i když se snažíte vás každý bere jako slabá článek.

Asi máte vy a vaši spolupracovníci rozdílnou představu o tom, co znamená "snažit se". Za co přesně vás kritizují - neumíte, nestíháte, nechcete...?

svatoslav
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale o jaké místo se jedná? (z kritikou... by ste) Dostala jste výtku i písemně? To už by bylo vážnější, předstupeň možné "výpovědi"... Pokud se snažíte, je vše v pořádku, řekl bych...

hodnocení

0x

@Imgify - Jestli máš pocit, že děláš svoje nejlepší a přesto to nikdo neoceňuje...
Nerada to říkám, ale jinde to může být stejné. Aniž bych chtěla tvrdit, že je to případ tazatele/ky, najdou se i tací, kteří pocit své dobré práce a jejího špatného ocenění jak finančně, tak spolupracovníky mají celý život a na všech pracovištích.

lmgify

Ano, souhlasím. Nicméně to nic nemění na tom, že v současné práci se uznání určitě nedočká, kdežto v té nové má alespoň šanci, že to bude lepší. Změna je proto jediná správná volba.

Imgify: Zkrátka, kdo nic nezkusi, nedozví se, jaké to je jinde. Aspoň zjistí, jaké to jinde je.

hodnocení

0x

Jestli s tím chceš něco dělat, dám Ti dvě rady:

- Nikdy nechoď za nadřízeným s problémem, na který neznáš řešení!

- Zapomeň na slovo "nejde". Místo něj používej slovo "neumím", ale než ho řekneš musíš si bejt jistej že to opravdu nejde.

majsterjoe*
Jo, to by šlo. Poučka zkušeného ze života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]