Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho potrvá ještě zima a sněžení

Od: kvitecekr odpovědí: 27 změna:
Už netrpělivě vyhližím jaro a zatím jen mrzne a furt sněží. Nevíte, kdy už ty plejskanice nepříjemné odezní a zlepší se alespoň počasí do předjarního charakteru a vysvitne sluníčko?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

12x
Je leden, proboha...

hodnocení

8x

Nevím kam všichnoi chvátáte.Dnes v zimě brečíte že je zima,v létě pak že je horko.

Kéž by ta zima vydržela aspoň celý zbytek zimyještě je aspoň do poloviny března.

Ps a nebojte se-nepracuji v klimatizovaném kanclu-denně škrábu služebák,pak na stavbě proházet cestičky od sněhu nebo posypat pískem ,zatopit pod brutarem a až je horká voda,pak teprve namíchat maltu a začít pořádně pracovat!

joudic*
Brecim v zime, ze je zima a brecim v lete, ze je Zima.. Dny, kdy je 40C jsou sotva 3 a pod 27C uz je zima

herkules
hodnocení

6x
Čím déle to takto vydrží, tím lépe. Zima není bůhvíjaká. Ještě před pár lety by to byla naprosto průměrná zima.

72mona3*
hodnocení

6x

Kvítečku, klidně vyhlížejte ;) Nikdo (ani meteorologové) vám to s určitostí neřekne. Teprve se blížíme ke konci ledna. V únoru už vyhlížejte intenzivněji, počasí se může pohybovat jako na houpačce. Pokud vam to chybí, kupte si někde v květince pěknou primulku (petrklíč) a kochejte se aspoň doma.

Já takovouto zimu vítám. Konečně se tu drží sníh, jen pomalu odtává a do země se tak dostane maximum vláhy. Rostliny naberou sílu. Studená zima je fakt důležitá. Lidí chodí zmrzlí, nadávají na led, ale mě to baví. Jen toho sněhu bych chtěla víc na běžky. Teď ještě drhnu hroudu. Takže za mě: JARO JEŠTĚ NE! *snih*

hodnocení

5x

Je konec ledna. Únor je krátký. Březen, budeme říkat, že za kamna vlezem a duben, ještě tam budem. :-D Mezi únorem a březnem si vzpomeneme, že máme truhlíky a také zahradu a už těšení na jaro zpestříme plánováním, co zasejeme a předpěstujeme a co koupíme. A budeme poslouchat, že sýkorky pískají jinak, veseleji a také kos se někde ozve. A také si uvědomíme, že nemáme boty na jaro a co budeme dělat, když už tady bude coby dup. A tak si aspoň koupíme primulku v květináči. *vtip* A kdy má skřivánek vrznout?

lmgify
hodnocení

4x

ČHMI: Měsíční výhled po/...

Jaro začíná oficiálně 21.března. To je za 2 měsíce, neboli jsme blíže k začátku zimy, než k jejímu konci.

hodnocení

4x

V lednu má být mráz a sníh.
Co jsme se jako děti navyváděli na lyžích,bruslích a saních.
Dříve bývala pravá zima = -10st.,-20st.C.
Nádherná,Ladovská zima.
Potom následovalo nádherné jaro.
Ne jako dneska,bum a je léto.
Kdyby alespoň to léto bylo normální,ale cca od května bývají již třicítky a to až do září.

30st.C,35-40.st.C. Tomu teprve říkám hnus,vedro,vedro,vedro.
Člověk se potí jako divý a utíká do stínu,do bazénu...

V noci se nedá kvůli vedru ani spát,pokud nemáme klimatizaci.

asd1
hodnocení

4x

Nevyhlížej jaro, ale užívej si zimu!

Mmch. sluníčko bylo skoro celý minulý týden, aspoň na horách... Metr sněhu, mráz a slunce = ideální podmínky. Teď je chumelenice (tady nahoře od včera napadlo poctivých 25 cm), kolem čtvrtka má přimrznout a vylézt slunce. Paráda.

Mmch. mám známého, který nesnášel zimu jako ty a jen kňoural kdy už to bílý svinstvo zmizne.. Pak nějak začal běžkovat... A teď zase kňourá v březnu, že už to taje :D

demo
hodnocení

2x

Ahoj kvítko. Zníš, jakoby jsi zimu naprosto nesnášel. Měl by ses naopak naučit dělat zajímavé věci i v zimě, ať se můžeš i v zimním čase na něco těšit. Je toho vlastně docela dost (podle mě je toho více a zajímavějšího, než třeba na podzim nebo brzkém jaře). Zkus samozřejmě zimní sporty od lyžování přes bruslení po takové maličkosti, jako je zkouška ruční brzdy na prázdném parkovišti. Já třeba nemám rád zimu ne kvůli nízkým teplotám a sněhu, ale kvůli krátkým dnům. Dny se ale více než měsíc prodlužují (*frajer*) Takže technicky vzato zima je na pomalém ústupu. Co ale miluju je právě zasněžená krajina, kdy je všude takové fajné ticho a ty tam můžeš skočit a udělat se psem sněhuláka (ano, je mi přes dvacet a dělám sněhuláky). Jakmile si zvykneš na zimní období a na to, že se tam dá taky dělat plno hloupostí, nebude ti vadit, jestli to skončí někdy v únoru nebo bude sněžit ještě na velikonoce.

hodnocení

2x
Já si zimu užívám, protože pak najednou od dubna bude teplo. Má to své mínusy: otevřená okénka v buse a průvan. Ten já nesnáším. Na zimu jsem si zvykla. Nejhorší je ten přechod na zimu. A pak budou asi od května ta 30 stupňová vedra.
doplněno 31.01.19 10:26: Za půl roku zas někdo položí otázku: Kdy už bude podzim?

mraf
hodnocení

2x

Naše předdomovní bledule tvrdošíjně kvetou už od vánoc. Stejně tak chryzantéma v okením truhlíku. Ty mají jaro jasné. Myslím ale, že padne teplo ze zimy rovnou do léta. *frajer*. Bude jednoho dne 20 *C. Mám na to připravenou černou vestu bez rukávů ze sekáče a pořát ji sleduji a zkouším, kdy už...

doplněno 10.02.19 12:43:

...Tak včera už se černá vesta dočkala, sluníčko hřeje. Maminky v parku zase pořádají kočárková defilé...Baví mne pozorovat kvalitu povozů, jak která na co má. Prostora na rozvalování mimča, kola s ventilkem...Všechny kočáry měly strašně zaklopenou stříšku, to kvůli větru? A sýkory pějí už asi týden, zase to tak letí...Za chvíli je tu podzim.

hodnocení

2x

Homo sapiens, navrhuji pro kvítečka Homo sapiens nespokojený.

Sluníčko krásně svítilo dneska. Zima snad ještě potrvá. S touto zimou je většina národa spokojena.

hodnocení

2x

Jaké jaro? Na to jedost času. Chtělo by to pořádný mráz, aby se spálili ti neřádi bacily a různé breberky, no a snížek poněvadž únor býlí pole sílí. Taky nemám ráda zimu, tohle však se zimou nemá nic společnýho. Kdy vzpomenu na zimu před 50ti léty to bylo jiný kafe. Přišlo se ze školy, hodila se taška do kouta a hurá sáňkovat. Večer se padlo únavou, ale bylo to krásné. Do Josefa musíme vydržet, pak už bude líp.

hodnocení

1x

Tak nevím, ale podle mě pořádná zima ještě ani nezačala (a letos bohužel už asi nezačne). Na horách je sice trochu víc sněhu, než bylo v posledních letech zvykem, ale pamatuju mnohem větší závěje. O mrazech ani nemluvě. Šokuje mě, když v rádiu varují před "třeskutými mrazy" pod 5 stupňů a radí radši ani nevycházet z domu. Taky pamatuju zimu (někdy koncem 60 let), kdy v Praze napadl na sv. Martina sníh a vydržel ležet až do poloviny března. To byla správná zima. A po ní přicházelo to pravé, krásné a dlouhé JARO. Ne ta parodie na jaro, která v posledních letech po pár dnech přechází rovnou do léta.

Jen dodám, že zimu moc rád nemám a na jaro se taky těším, ale je leden (ještě pár hodin;)), zima by prostě ještě pár měsíců měla vydržet. A mělo by přituhnout!

hodnocení

1x

Jaká zima? Jaké sněžení?

Včera jsem potkala na balkóně vosu *smich*

kimbert*

Přidám se,včera jsem přinesl z dřevníku dřevo do krbu a na jednom špalku vidím motýla asi babočka,říkám si přírodně preparovaný,jaké bylo mé překvapení,když za půl hodiny mával křídly u okna*slunce*

hodnocení

0x

Ptáš se nás na otázku, na kterou se marně ptají lidi asi tak od40 tisíc let před dneškem dodnes. Vzniklo na to stovky různých pranostik a pověr, jako třeba philadelphský svišť.

liska5
hodnocení

0x

Až začnou tíkat sýkorky, valit voda z hor a probudí se první moucha.

hodnocení

0x

Zima a sněžení bude trvat do trvalého oteplení. Kdy to bude, to nikdo neví.

hodnocení

0x

Neví to ani meteorologové, tak my už vůbec a čas je až do půli března,

hodnocení

0x

Neřeším, pro přírodu je to to nejlepší.

hodnocení

0x

Dnes psala paní z Irska, z Dublinu, že přežili velikou bouři, že se moře uklidnilo a že už jí rozkvétají narcisy. *palec*

hodnocení

0x

Podle Švejka 15 let *hej*

hodnocení

0x

Dnes bylo u nás jaro, osm nad nulou ve stínu, sluníčko pražilo a ptáčci prozpěvovali. *slunce*

Dneska bylo krásně jako na jaře *slunce*.

hodnocení

0x
Je to jen několik let, co u nás napadnul sníh ještě 20. května.
A odhadem tak před 25 - 30 lety napadnul sníh už 30. září.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]