Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se donutit vstát brzo?

Od: ranniptace odpovědí: 5 změna:

Ahoj, je mi 16 a poslední cca 2 roky mám těžké problémy se spánkem a únavou.

Doktor mi už několikrát říkal ať režim spánku neměním ani o víkendech protože si rozhodím rytmus spaní, což má pravdu.

Dnes už jsem konečně chtěl vstát před 6 jako vstávám do školy ale když nemám žádnou povinnost tak si mi to prostě málokdy podaří. Jen dříve když jsem ještě v Prosinci musel chodit o víkendech do práce, to jsem vždy s postele vyskočil abych vše stíhal a aby mi neujel autobus. To jsem vstával asi v 5 a v 5:30 už jsem byl na cestě.

Pravda je že mi bývalo tenkrát moc fajn a vůbec jsem nemusel řešit problémy s rozladěným spánkem.

Dnes se mi to samozřejmně nepovedlo a vstal jsem něco po 9 a cítil jsem se jako by mě někdo přetáhl něčím po hlavě. Motal jsem se a hlava mě bolí trochu ještě teď, prostě jsem se přespal a to extrémně jelikož jsem prakticky naspal pomalu 12 hodin, což je jednou tolik co naspím jindy.

Nikdy jsem nechápal vrstevníky jak jim může třeba o prázdninách tohle vyhovovat. Pamatuju si ještě na základce že jsem takto vstával furt a to třeba už před 5. Ani jsem k tomu neměl důvod ale prostě se mi chtělo a rád jsem takto chodíval ještě se ségrou venčit psa.

Zítra chci vstát jako normálně vstávám do školy, jak to zvládnout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

1x

Jako na vojně: večerka v deset, budíček v šest. Neponocovat, zvyknout si chodit spát včas, přesně v deset, nepřetahovat. Pokud vám dělá problém ranní vstávání, zkuste "skautský budíček" - večer se hodně napít a ráno vás to spolehlivě vzbudí.

Vstávat vesele, s dobrou náladou, ráno jít alespoň kousek pěšky a pokud to jde, chodit pěšky i přes den, člověk se příjemně rozhýbe a přirozeně unaví a pak se mu dobře spí.

72mona3*
hodnocení

0x

1. Dát si budík a vstát. Je to jen o vůli.

2. Dát si budík dál od postele. Prostě musíš vstát, jinak nepřestane zvonit.

A už se nevrátit do postele. ;) M.

liska5
hodnocení

0x

Podle toho, kdy chodíš spát. Nebo lépe, kdy se Ti podaří usnout. Prý jsou ty spánkové cykly co hodinu a půl. Tak si to od doby povinného vstávání odpočítej zpátky v čase. Pak si před tou stanovenou večerní hodinou, kdy máš jít do postele, dej hořčík, případně ještě během dne ber při jídle B komplex, když býváš unaven.

elane

Jak říká liška5: Spánkové cykly (REM) jsou 1,5 hodiny. Takže budíka si dávej na násobky 1,5 hodiny + přidej nějakou dobu, za kterou usneš (třeba 15 minut). cs.wikipedia.org/...

Spi v úplné tmě. "Světelný smog"brání mozku úplně usnout a zrestaurovat síly.

A moc na noc nejez, zejména zkus večer vyřadit maso. Tělo pak vynakládá spoustu energie na jeho zpracování a nemá energii na obnovu sil a energie.

*jasne*

hodnocení

0x

Já se vycvičil tak, že si okamžitě sednu a pak stačí už si prostě nelehat. Třeba v sedě odpočinout, ale nelehnout si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]