Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání, nechci odpočet z pojistky

Od: gloern® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, cca 10 let uplatnuji u svého zaměstnavatele daňový odpočet z pojistky, která je stále platná, jen už ji nechci prostě uplatňovat. Paní na mzdovce mi tvrdí, že to nejde, že bych musel přinést ukončení smlouvy. Nejsem si vědom, že by mně to zákon nařizoval. Tímto se ptám, jak to teda je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Pokud myslíte životní pojištění, tak účetní nemá pravdu. Nechcete uplatnit - nemusíte. Je to jen vaše volba.

hodnocení

2x

Nemusíte uplatňovat, když nechcete. Jednoduše jí nedáte potvrzení a nemá tam co napsat. Proč nechcete?

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Ano skutečně se jedná o životní pojištění. Tohle jsem chtěl slyšet. Tímto bych to uzavřel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]