Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mirtazapin - zkušenosti

Od: lelek odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda tu má někdo zkušenost s Mirtazapinem? Kdy jste na sobě začali cítit účinky a popřípadě jak jste se po něm cítíli? Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Mám. Beru ho už přes dva roky. Začínala jsem na dávce 7,5 mg. Asi 4 dny. Pak zvýšení na 15 mg. To jsem brala asi dva měsíce. Pak zvýšení na 30 mg. Zlepšení stavu jsem pocítila naplno tak po 4 měsících (beru to na panicke a uzkosti). Ale měl by teoreticky začít účinkovat už tak za dva, tři týdny. První týden po začátku brání je člověk hodně unaveny. Nejdůležitější vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu. Přibírání na váze. Ospalost. Únava. Sucho v ústech. Zvýšená hladina agresivity. Naopak má tento lék jen minimální vliv na libido a sexualitu. Což je hodně dobrý. Pokud vás ještě něco zajímá, klidně se ptejte.
ivpe*

Sucho v ústech, zvýšená chuť k jídlu, přibírání na váze. Postihlo vás z toho něco? Já bral jiný lék Velaxin a ten taky způsoboval sucho v ústech, v podstatě se přestaly tvořit sliny a bylo to dost nepříjemný.Teď už beru jiný lék.

Přibrala jsem tak 5 kg. Ale to jsem chtěla, i jsem s tím počítala. Zvýšená chuť k jídlu je furt. Únava občas taky. Sliny zejména na začátku brání chyběly. Teď se to srovnalo. Občas lehká výbušnost. Ale to hlavně před periodou. Jinak jsem spokojená.
ivpe*

Tak to jsem rád. Já přibral během braní antidepresiv za 18 let 23 kg.

iz*
hodnocení

0x

Antidepresiva bych konzultovala pouze osobně s lékaři. V případě, že lékař dobře zná Váš zdravotní stav, lze kozulotovat telefonicky.

Léky na každého účinkují trochu jinak, zkušenosti jiných nikomu nepomohou.

Souhlas. Léky na každého působí jinak, takže i lékař ví kulový a ne jak budou na pacienta působit.

temra
hodnocení

0x

Ahoj, beru ho už 6 let., nejdříve 15 mg ( dva roky) teď 7,5 mg na noc a stačí to. První měsíc jsem prospal, ale to bylo žádoucí, lék mě byl nasazen pro problémy se spánkem, prvních 14 dní jsem dokonce byl na neschopence. A sucho v puse. Po měsíci, možná měsíci a půl přešla únava, ospalost, začal jsem se cíti výborně, spánek super, nálada taky. Přeji ti, aby zafungoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]