Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co znamená, když je u výrobku uvedeno Limitovaná edice? Chci koupit dárek a mají dvě možnosti. Jedna je limitovaná edice a druhá bez označení asi normální. Co je lepší?
Děkuji
Často je limitovaná edice jen marketingový tah. Upraví se design výrobku a prodá (někdy dráž) s tím, že jde o omezenou sérii. Tu a tam se omezená série přestřelí a pak se limitovaná verze prodává třeba 3 roky.
O jaký výrobek jde? Třeba u her to často znamená velkou přidanou hodnotu (tričko, soška nebo jiný artefakt) a cena je o dost vyšší než u obyčejné verze a je to ceněná věc. K dárku se to hodí.
jj, stará reklamní finta. Limitovaná edice je dražší, protože je omezená počtem kusů. Lidi tak mají pocit, že kupují něco zvláštního a nedostupného.
No a hlavně, to že je edice uvedená jako limitovaná ještě neznamená, že je počet kusů skutečně limitovaný zůstane. Viz limitovaná serie Škoda Octavia Laurin-Klement. Limitovaná serie měla úspěch, tak šéfíci dalších pár tisíc kousků přidali.
Dobrý den. Nebo třeba CD nějakého interpreta, nebo DVD. CD bývá v odlišné krabičce doplněné bohatším bookletem. U DVD je někdy také odlišný obal (není to pravidlo) a dostanete k tomu třeba nějakou figurku. Např. Vetřelce, Terminátora ap. U Pána prstenů třeba prsten v krabičce, podobný tomu z filmu, včetně nápisu. Já mám kamaráda, který kupuje CD pouze v limitovaných edicích, pokud je ta možnost. Nutno ovšem podotknout, že limitované edice bývají dražší.
Teď jsem se podíval do největší prodejny CD a DVD a tam mají film Den nezávislosti na DVD za 79,- Kč a 2BRD za 559,- Kč. A pak ho mají v limitované edici na 2BRD se soškou vesmírné lodi, tak jak je ve filmu a stojí 1359,- Kč. Je k tomu ještě booklet fotografií. Předpokládám, že na druhém disku v té limitované edici budou bonusy v podobě vystříhaných scén, záběrů z natačení, trikové práce a rozhovory s tvůrci. To je ale i na verzi za 559,-. Tak ta soška přijde na nějakých 800,- Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.