Nejste přihlášen/a.
Hezký večer Minulý rok jsem celý rok pracoval u jednoho zaměstnavatele. Nejdříve DPP, pak DPČ. O prázdninách mi nestačil poplatník a vznikl mi přeplatek cca 700 Kč. Jenže pak jsem 2 měsíce zaskakoval za kamaráda u jiného zaměstnavatele (DPP), kde byl výdělek cca 150 Kč první měsíc, druhý měsíc kolem 300 Kč, směšné částky... U druhého zaměstnavatele jsem tedy neměl podepsaný růžový papír a odváděla se daň. A já se ptám, zda mi daňové přiznání udělá můj stálý zaměstnavatel nebo budu muset sám, když jsem měl 2 práce současně? Co jsem se ale dočetl, tak tyto částky se neberou v potaz a o přiznání si mohu požádat a druhý zaměstnavatel v tom nehraje roli. Je to teda v pořádku? Nechci jim zbytečně nechávat 700 Kč, když se mi mohou vrátit, děkuji
Pokud Vám stačí srovnání daně v "hlavním zaměstnání", požádejte posledního zaměstnavatele z roku 2018 písemně o provedení ročního zúčtování daně z příjmu. Žádost musíte zaměstnavateli společně s potřebnými podklady doručit do 15. února. > Pozor, nestačí ji teprve 15. února odeslat, v ten den už musí všechno být u zaměstnavatele.
Další možnost je podat si sám daňové přiznání, tam byste v případě nízkých ročních příjmů mohl požádat i o vrácení srážkové daně (z toho druhého zaměstnání - záskoku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.