Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jitrnice v Praze

Od: samuel* odpovědí: 17 změna:

Neví prosím někdo, kde v Praze sehnat jitrnice? Prošel jsem řeznictví v okolí a nikde je nemají. :(

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

hodnocení

2x
Právě jsem je koupil na Vinohradské, kde vím, že je sami vyrábí. Jdou koupit snad v každém řeznictví. Na Olšance je řeznictví vyhlášené.

Olšanské náměstí - mňam *mnam*

barbakan*
hodnocení

1x

Kup si suroviny a udělej si je doma. Ty kupované...

ee
hodnocení

1x

Ty kupované u řezníka nebo marketech jsou totální šmejd.Uzenáři jsou všude u nás takový šmejdi,že do toho cpou samý ečka a umělý příchutě,že je to na poblití.Jsou tak vymaštěný a líní,že nedokáží udělat nic kvalitně.Nejlepší a jednoduchá je si ji udělat doma

24.01.19 17:16
hodnocení

0x

Tesco?

malpakapucin

On se chce najíst. Ne pos*at... :-D

hodnocení

0x
Já si je koupila v Albertu. Dobré byly.

janysek1979
hodnocení

0x
Probůh.. Jsou to JATERNICE od slova Játra..
Já ten pražský dialekt nikdy nepochopím.. Jitrnice od slova jitro..
Tohle asi nebude pražský dialekt ;)

Taky myslím... u nás se odjakživa říká jitrnice a to máme do Prahy sakra daleko... :D

Myslím, že zbytečně odvádíte pozornost od podstaty otázky. Jaternice nebo ji/...?

janysek1979
Jsem vyučený řezník,tak snad znám technologické normy ČSN. Ve všech je uvedeno JATERNICE.. a teď k tedy k otázce.. ,,Jaternice lze koupit v každém Řeznictví..,, V textilu je asi mít nebudou, že...

@janysek1979 Ale nikdo z nás Vám přece nerozporoval chybný název... jen jsme se zmínili, že se sice nesprávný/nespisovný, leč krajový/zvykový výraz používá a nejde o pražský dialekt... *mir*

janysek1979
Pražský dialekt byla sarkastická poznámka..

hodnocení

0x

Dobré je má Křeček, famáři a viděla jsem je ve spoustě řeznictví, tak nevím, akm chodíte, v jaké Praze.

famr
hodnocení

0x

Ji/ja - ternice mají v Holešovické tržnici - různě, např.: firmy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]