Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Warfarin a vedlejší učinky

Od: miro8 odpovědí: 5 změna:

Do brý den. Beru kromě jiných leku i warfarin 1krát denně 5mg. Pojištovna warfarin hradí. Je jiný lék místo warfarinu který hradí pojištovna? O warfarinu jsem četl a doktor to neřekne že pacientovi škodí na zdraví a při dlouhodobém užívání zničí postupně pacienta. Léky které si má hradit pacient a méně škodlivé stojí měsíčně 1000kč a více. Jak to vše vlastně je? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ptejte se vašeho lékaře a vaší pojišťovny, ti to budou vědět nejlépe.

Pokud vám nevyhovují léky, které předepisuje ošetřující lékař, nechte si od pojišťovny doporučit jiného - na druhý názor máte nárok.

liska5
hodnocení

2x

Třeba Anopyrin. Ale nejdřív se zeptejte zkušeného lékárníka na hrazení i na rozdíly. Ale i tak to musí lékař. Zkuste podle referencí přejít k jinému lékaři. Naprostá většina léků má vedlejší účinky. Přečtěte si v příbalovém letáku, jak dlouho se smí podávat. Někdy lékař předepisuje automaticky další a dalśí a tohle si nepohlídá, nemyslí na snižování nebo vysazení.

ppp
hodnocení

0x

změňte svoji zdravotní pojišťovnu - VZP lepší léky na srážlivost krve nepovolí prakticky nikomu, u jiných pojišťoven může šikovný ošetřující lékař dosáhnout částečnou úhradu jiného léku

hodnocení

0x

Víte ono ani nezáleží na pojištovně, ale lékaři. Já se léčím s osteoporozou a dr. mi odmítal dávat některé lky, že mu to pojištovna nmeuzná, změnila jsem lékařku a ta mi je začala dávat, aniž bych ji o to žádala, pouze na základě svého prvního vyšetření. Jsem u VZP.

hodnocení

0x

Lékař mi po několika protestech, před dvěma roky, Warfarin vysadil a napsal mi Ezetrol a Xarelto. Funguji moc dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]