Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení daně

Od: kkozelik* odpovědí: 1 změna:
Dobry den. Mam HPP, ve kterem budu podepisovat dane - ruzovy formular. Zaroven mam i vedlejsak DPP ve kterem mam za rok 36 000. Poslali mi Potvrzeni o zdalitenych prijmech ze zavisle cinnosti .. Na mzdovem useku HPP mi bylo sdeleno ze mi toto nemuzou zapocitat do zakladu. Proc?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Z příjmu na základě DPP s odměnou do 10.000 Kč měsíčně se bez podepsaného prohlášení k dani z příjmu odvádí srážková daň, která je konečná. (Nevrací se.)

Jestli jste ale v minulém roce měl nízké příjmy, můžete podat DP a požádat o vrácení i srážkové daně.

V případě, že byste měl souběžně dvě zaměstnání, z nichž by se odváděla zálohová daň, by Vám ani jeden zaměstnavatel nesměl provést roční zúčtování daně z příjmu > musel byste si sám podat daňové přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]