Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převedení placení služeb na manželku

Od: tomass* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den .Jsme už starší lidé a manželka po mě chce abych všechny platby za byt převedl na její účet z kterého by se to vše platilo.Chce to proto ,kdybych umřel dřív aby to pak nemusela zařizovat ona.poradte jak mám postupovat.Mam podíl v družstevním bytě, který je napsán na mě,ale pořídili jsme si ho už za trvání manželství, dále platím elektřinu a plyn u jednoho dodavatele,a sipem platím kabelovku a rozhlas a tv.Vse se stahuje z mého účtu.Manzelka má svůj účet u stejne banky kam ji chodí inv.duchod.Jak postupovat kam zajít nejdřív, díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

platba
hodnocení

2x

Společně se ženou zajděde do banky a dostanete přesný postup.Sipo budete převádět až naposledy na poště.

hodnocení

1x
Nedělejte si s tím starosti. Nikdo nemůže vědět, v jakém pořadí umrete. A jestli to chcete řešit, zajděte do banky, ten její účet nechte zrušit a k tomu svému jí dejte dispoziční právo. Budete mít jeden účet společný psaný na vás a všechny platby zůstanou tak jak jsou. Ona si jen nechá posílat důchod na ten druhý společný účet, s tím jí pomůžou v té bance, mají tam tiskopisy, který vám rovnou potvrdí a odnesete ho jen na socialku.

Na ty účty bacha...ať to raději někdo potvrdí, ale předpokládám, že účet vlastíka jde do dědictví, ať má dispoziční právo kdokoliv a mimo nastavených tvrvalých příkazů nepůjde s účtem nic dělat

tomass*
hodnocení

Přesně tak,proto si manželka loni založila svůj vlastní účet,kdyby jsme měli jeden a já umřel tak by se k penězům nějaký čas nedostala až po vyřízení dědictví.
Po smrti majitele, může disponent nakládat s účtem podle rozsahu zmocnění, které mu udělil ještě za svého života majitel účtu. Takže ty práva se můžou lišit. Záleží, jak si to nastavíte a rovnou v bance domluvíte.

tentato
hodnocení

0x

Jeden účet bych zrušila a všechno převedla na ten druhý.

Samozřejmě s dispozičním právem.

V manželství a ve svém věku snad už dokážete hospodařit společně.

Vždycky se směji, když manželky doufají, že ten druhý zemře dřív. Jakoby ony byly nesmrtelné a proti všem chorobám a úrazům imunní.

tomass*
hodnocení

A odpověď na otázku nemáte?

hodnocení

0x

Nemáte děti, které by vám to udělali přes internetové bankovnictví? Pokud ne, musíte všechny orgány kam plaíte obeslat a dát jim nové číslo účtu...to v případě, že si to strhávají samy. Jinak stačí zadat trvalé příkazy z druhého účtu a na tom starém je zrušit. SIPO opravdu až nakonec.

tomass*
hodnocení

Děkuji a ještě otázka ta elektřina plyn atd je na mé jmeno to budu muset zajít tam osobně?

Pokud chcete změnit i plátce, tak ano.

yfd
hodnocení

0x

Jestli jste těžce nemocný, tak ok, ale jinak mi výrok, že umřete dřív, přijde od manželky pořádně přes čáru.

Jinak k věci - není z toho jasné, jestli chcete jen převést jen platby tak, aby šly z jiného účtu, nebo jestli chcete i všechno přepsat na ní (družstevní podíl, napsat na ní energie, ...), to by potom měla být otázka položena zcela jinak.

tomass*
hodnocení

Přesně tak to chci jak jste to napsal,jsem se asi blbě vyjádřil, manželka to nemyslela zle,pouze je těžce invalidní a vůbec těm věcem nerozumí a kdybych náhle umřel tak by to lítání bylo pro ni těžké.
"vůbec těm věcem nerozumí " asi by bylo férovější napsat, že jim nerozumíte ani jeden. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]