Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když úřad neodpovídá ani na Výzvu, urgenci

Od: pevonie odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, psala jsem na stavební úřad a 4 měsíce bez odpovědi. Pak jsem napsala Výzvu urgenci na mou odpověď. Požadovala jsem kopie podkladů ( ze spisu ) a zodpovězení na mé otázky, na které neodpověděl. Už nevím co kam napsat aby se mi odpovědělo. Poradíte? Předem Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Obraťte se na nadřízený orgán.

urad
hodnocení

4x

Nevím jak si to představujete? Že vám to zašlou zdarma?

Napřed si kopie ze spisu musíte zaplatit. Zvedněte zadek a zajděte na stavební úřad osobně. Každý st. úřad bohužel má jiný postup.

pevonie
hodnocení

Dobrý den, ptala jsem se slušně na názor, zkušenost, postup. Neptala jsem se co dělat se zadkem. S tím radit nepotřebuji ;) Předpokládám že za přezdívkou urad (úřad) se bude schovávat úřední osoba nedoceněná na svém postu (možná i v soukromé oblasti) a přesvědčená že je nejchytřejší, ale to je pouze Váš subjektivní pocit.. Osoba co tu hledá rady a řešení, aby byl za stolem aspoň trochu erudovaný.

Má pedstava vychází ze zkušeností z jiných úřadů. Jednak jsem nepsala že chci něco zadarmo. Takže v případě odpovědi je možnost poslat poštou nebo elektronicky, tedy zadarmo bez nákladů což doposud nebylo využito. Při vzdálenosti K.Vary-Ostrava . V případě zaplacení za podklady se nabízejí vždy dvě možnosti. Dohoda o bankovním převodu a nebo zaslání na dobírku. Vždy je to o domluvě, ale to by tady musela být snaha se chtít domluvit, komunikovat a to tady není.

Osobo že mi sedíte na tom úřadě vy? *co**smich*

urad
hodnocení

3x

Pokud byste žádost poslala doporučeným dopisem, nejlépe s dodejkou, bylo by vám odpovězeno dle typu žádosti do 15 nebo 30 dní. Na e-maily st. úřady nemusí reagovat. Pokud by vám v žádosti chyběly povinné údaje, úřad vás vyzve k doplnění ve lhůtě 7 dní. Ta iniciativa musí vycházet od vás, nikoliv z úřadu - správná žádost, platba předem, jakým způsobem vám info a kopie mají být zaslány a mnoho dalších.

Vydání kopie je zpoplatněno podle sazebníku správních poplatků, který je přílohou zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, konkrétně pak položky č. 3 tohoto sazebníku.

Tak se nečertěte a konejte.

pevonie
hodnocení

Děkuji, to je odpověď po které jsem toužila :) Hezký den přeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]