Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna podmínek při stavebním spoření

Od: denemarkova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má společnost Buřinka při české spořitelně právo změnit výši úroků a zvýšit poplatek za služby ( několikanásobně) aniž by mně upozornila. Smlouvu mám uzavřenou několik let a najednou ve výpisu došlo k těmto změnám.Děkuji Denemarková Jaroslava

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přečtěte si smlouvu a smluvní podmínky. Zpravidla tam bývá klauzule, že toto jednostranně udělat může. Vy máte ale právo s takovou změnou nesouhlasit a bez sankcí ukončit všechny služby. Navíc na stavebním spoření je klíčová cílová částka, pokud ji překročíte, dost se mění všechno.

tentato
hodnocení

0x

Ano, změny jsou možné, ale vždycky tomu předchází informování klienta, je to povinnost ze zákona. Písemně a minimálně dvakrát telefonicky, kdy mě kontaktovala pracovnice a chtěla si se mnou dojednat schůzku.

Popisuji svůj případ.

Takže zapátrejte, jestli Vás opravdu nekontaktovali. Není to z měsíce na měsíc. Měla jsem tam dost dlouho času na rozmyšlení /nabízejí i řešení/ v řádu měsíců.

Ten případ, který se Vás týká je, že jste překročila již 6 let spoření /nebo na kolik let jste měla stavebko uzavřeno/.

lidus*
hodnocení

0x

Buřinku spořím 20 let, už tam druhý rok nedávám peníze, nechávám to pouze pro úrok 2%. Pokud se něco mění, dostanu dopis a vždycky tam je, že pokud nesouhlasím mohu ukončit. Poslední asi týden starý výpis je cena za správu účtu 370,- a roční úrok 6000,- myslím, že to se mi stále vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]