Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění bonusu na děti za rok 2018

Od: mh23® odpovědí: 2 změna:
Doposud jsem uplatňoval daňové zvýhodnění na děti každoročně v daňovém přiznání na finančáku. Teď ale přecházím na paušál a proto bych chtěl aby daňové zvýhodnění uplatnila manželka, která je zaměstnaná na hzp. Co všechno bude potřebovat pro zaměstnavatele aby to klaplo a my dostali peníze pod střechu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Manželka bude muset v prohlášení k dani z příjmu zaškrtnout, že na uplatňuje slevu na děti. A od Vás by podle mne mělo manželčinu zaměstnavateli stačit Vaše čestné prohlášení, že slevu na děti neuplatňujete Vy.

doplněno 19.01.19 16:00:

Za rok 2018 mi vyšlo 41.616 Kč.

Bez přesných podkladů je to jen "od oka". Podmínkou pro uplatnění daňového bonusu je vlastní výdělek (za rok) ve výši alespoň šestinásobku minimální mzdy.

hodnocení

A kolik to prosím cca hodí? Tři děti vs manželka minimální mzda.Jestli jste z oboru? Předem děkuji za informaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]