Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsem ospalý v závislosti na místě?

Od: ranniptace odpovědí: 5 změna:

Ahoj

Jsem zvyklý běžně vstávat v 5 ráno. Jezdí mi tak autobus a už jsem si na to tak zvykl že tak vstávám i když zrovna třeba někdy nemusím, třeba víkendy. Mám pak spoustu času a čas je pro mě vše.

Problém mám ve škole kde jsem prostě nesněsitelně unavený kdežto když jsem chodíval na brigádu tak tam jsem nebyl ospalý vůbec, i když jsem třeba naspal mnohdy i 4 hodiny za noc.

Když mám školu tak spávám 6-7 hodin, víc ani nemůžu.

Co způsobuje to že když jsem třeba doma nebo prostě jinde než ve škole tak že se můžu vyspat jakkoliv málo a unavený nejsem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Podle mne to nezávisí na místě, ale na činnosti. Ve škole převážně sedíte, na brigádě musíte pracovat.

72mona3*
hodnocení

0x

Musím souhlasit s "iz". Samozřejmě může být více faktorů - třeba i vydýchaný vzduch, teplota. Zatímco fyzická prace spíše nabudí, sedavá "práce" mozkem (koncentrace) může mít opačný účinek.

U nás v práci to máme ještě z jiného důvodu. Přestože se vlastně nezastavíme, také se cítíme unavení. Jde o kombinaci vyšší teploty a monotónních nepřetržitých zvuků. Asi jako když jedete autem. Pomáhají pouze přestávky a čerstvý vzduch. M.

liska5

Přesně tak, Mono, vydýchaný vzduch ve třídách. Takže větrat a větrat, a o přestávká chodit. Když to jde, tak i ven z budovy.

ranniptace
hodnocení

No sedavou prácí to asi nebude když mě to netrápí doma. Ale je pravda že v pokoji mám otevřené okno pomalu 24/7.

hodnocení

0x

Že by vás škola "nenaplňovala" - abych rovnou nepsala "nudila"? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]