Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet odstupného-nemoc ,přelom roku

Od: wanesa* odpovědí: 2 změna:

Pracuji u firmy 15 let a koncem listopadu mi oznámili, že ruší naší pobočku do konce prosince 2018, a nabízí buď odstupné ( já mám nárok dle kolektivní smlouvy na 5 měsíců) nebo by si nás převzala firma jiná, pozice by sice zůstala stejná ale pouze na rok a potom i tato firma končí.Já bych si ráda vzala odstupné ale musela jsem 29.listopadu 2018 na operaci a ještě teď marodím. A teď nevím-z čeho se mi vypočítá odstupné když dva měsíce marodím -prosinec-leden?Přelom roku...To se mi bude počítat za marodění nula? Mám hrubý plat cca 28 tisíc a nerada bych naletěla na odstupné a potom dostala po 15 ti letech u firmy kulový.Může mi někdo říci prosím,jak se v takovémto případě počítá odstupné?Koncem ledna bych chtěla neschopenku ukončit.A to jsem u této firmy marodila za 15 let pouze 3x.Mám prostě pech*zmateny*

Děkuji za každou radu.
Zdroj: poradte.cz/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

V té otázce, kam jste svůj dotaz prvně připojila, přece máte odpověď.

Odstupné se stanoví jako násobek průměrného výdělku za předchozí kalendářní čtvrtletí. Pokud Vaše zaměstnání skončí do konce letošního března, půjde o průměr za říjen až prosinec 2018.

Průměr se počítá jenom z dosažených výdělků, doba nemoci ani náhrada mzdy za nemoc či nemocenské se do výpočtu nezahrne. (Nemoc výši odstupného neovlivní.)

wanesa*
hodnocení

No,já se chtěla jen ujistit.Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]