Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest chodila z vnější strany při chůzi

Od: anzionka® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

už asi týden a půl, až dva týdny, mě bolí pravé chodilo, konkrétně z vnější strany, zejména v oblasti kloubu malíku, ale i prostě na boku. Myslela jsem si, že to přejde, ale nepřechází to. Podle mě je to nějaký zánět, ale nejsem si jistá. Od soboty to mažu Olfen gelem, ale bez valného účinku. Noha bolí zejména při chůzi, v klidu nikoliv. Také bolí při tanci.

Zkoušela jsem i aplikovat teplé obklady na večer a na noc. Ale nevím, jestli mi to pomohlo.

Samozřejmě, že mě poradíte, že bych s tím měla jít k doktorovi, ale zajímá mě, jestli se dá vyhnout obvodní, a případně k jakému tedy zajít. Jinak by mě zajímalo co s tím dál, nějaké nápady, jak to léčit? Nebo, co by to konkrétně mohlo být, jaký je tam problém? Předem díky za každý názor.

PS: Pro úplnost, moje fyzická aktivita je následující. Chůze přes den max 30 až 35 minut čistého času denně. Jinak tančím, a to jednou týdně lekce 1 hodina 15 minut, a asi 3 x týdně taneční procvičování a to je tak 3 x 50 minut. Posilování jsem tento týden vynechala skrzeva tu nohu. Jinak nosím na tančení nezpěvněnou taneční koženou obuv, tento týden jsem si brávala běžecké boty, pro lepší zpěvnění, ale nevím, jestli to pomohlo, chodilo bolí stejně.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karhan*
hodnocení

5x

Pokud bolest do týdne nepřejde, vyhledal bych ortopeda. Můžete se objednat bez předchozí návštěvy obvodního doktora.

hodnocení

2x

Anizonko, zkuste obyčejné bílé zelí. Stojí to pár kaček a nic tím nezkazíte. Odloupněte zdravé listy, asi dva a zabalte si do něj na noc to chodidlo. Aby byly listy hlavně tam kde Vás to bolí. Pak to trochu zamotejte potravinářskou folií, aby zelí na noze drželo a na to navlékněte ponožku. Normálně byste už ráno měla pocítit značnou úlevu. Já jsem tohle nedávno našla na internetu a vůbec jsem tomu nevěřila. Ale měla jsem v chodidle už takové bolesti, že jsem nemohla došlápnout. bála jsem se, že s tím budu muset na operaci, že to je ta ostruha. A tak jsem nakonec ze zoufalství udělala pokus s tím zelím a představte si, že mi ta bolest do rána hodně polevila. Pak jsem ještě pokračovala 3 dny, i když už mne to vůbec nebolelo. Nechápu jak to je možné a nedovedu vysvětlit. Ale od té doby se mi bolest nevrátila. A když se vrátí, udělám to samé. Zkuste to. A pak napište, jestli Vám to zabralo také. Díky. S.

zeli

Listy zelí je dobré před přiložením na bolavé nísto naklepat přes potr. folii.A pak s tou folií přiložit na kůži. Jasně, že folie není na pokožce, ale z venku.

hodnocení

Děkuji za radu, opatřím zelí a najdu nějakou ponožku, co můžu zaneřádit a vyzkouším.

Anizonko, ponožku vůbec nezaneřádíte, protože list je vcelku a navíc přes něj máte tu folii. A můžete opravdu naklepat i paličkou na maso, ale ne moc. Mě strašně zajímá, jestli Vám to také pomohlo. Já jsem totiž takový nedůvěřivý "Tomáš" a tohle mne opravdu dostalo. :)

hodnocení

Já se právě bojím, a netekla z toho naklepaného listu skrz fólii do postele ta šťáva, tak raději najdu nějakou ponožku, budu se cítit jistěji. Ale nebojte, jakmile to vyzkouším, dám vědět, zda to pomohlo. *placni*

Anizonko, právě proto neradím moc rozklepávat. Já jsem do to ho jenom ťukla, na tu tvrdou část, aby tobylo ohebné a mohla jsem to dobře obalit. Ale pak už jsem jenom rukou trochu zlomila a vůbec nenaklepávala. také jsem si myslela, že si zaneřádím postel, ale vůbec nic. Uvidíte. Ale fakt ty listy nijak nedrťte. Jen tu bílou tuhou část přelomte. A pokud budete mít zelí čerstvé, tak to ani není potřeba. Jsem strašně zvědavá co bude...:)

18.01.19 20:00
hodnocení

Dobře. *palec**jasne*

hodnocení

0x

@anzionka - jestli se dá vyhnout obvodní, a případně k jakému tedy zajít
Vyhnout se samozřejmě dá, ale lékař, kterého si vyberete, vás nemusí vzít, tak se asi budete muset víc ptát.

Zkuste buď podiatrie.cz/... (ale tam hledejte lékaře) nebo klasickou chirurgickou ambulanci.

hodnocení

0x

Nezpevněné boty mi zpusobili podobny problem,dokonce se mi udelala boule na vrchni strane nohy vznějšku.

Chodil jsem na elektromagnety ..

liska5
hodnocení

0x

Chce to zrentgenovat. I tam na těch malých kůstkách může vzniknout únavová zlomenina, artroza - opotřebení chrupavky, či artritida - zánět /z prochlazení a přetěžování/. Nebo se pohnula trochu klenba/?/ Balila bych do kostivalového mazání.

Jinak v této oblasti by měla být reflexní ploška ramene, hrudní kosti, prsou, podpaž. uzlin. Zkuste reflexní masáž plosky. kdo to dělá, měl by mít cit v ruce a leccost poznat.

rafm
hodnocení

0x

Může to být ostruha, odstraňuje se ultrazvukem. I když - ta bývá spíš na patě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]