Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dcera jde v srpnu na mateřskou dovolenou a rodičovský příspěvek chce dát na mě,aby se mohla věnovat své práci.Je mi 56let a jsem zaměstnanec.Jak postupovat?Vyhoví mi zaměstnavatel?Kdo bude platit za mě zdravotní a sociální pojištění?Děkuji za odpovědi.
Rodičovský příspěvek dcera nemůže "dát na Vás". Může jej pobírat sama a Vám jej přeposílat. Rodičovský příspěvek lze pobírat i v případě, že matka/otec pracuje, podmínkou je zajistit péči o dítě.
Jestli Vám zaměstnavatel vyhoví, nevím. Podle mne byste to musela řešit neplaceným volnem.
Také byste si musela hradit zdravotní pojištění. Sociální pojištění by za Vás nehradil nikdo, ale mohla byste si dobrovolně hradit důchodové pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.