Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem zaměstnanec,účetní mi dnes řekla, pokud by moje přítelkyně byla už manželka a měla příjem do cca 68 000Kč, je nyní na mateřské, pobírá rodičovskou, mohl bych na ní uplatnit daňové zvýhodnění okolo 20tis.
Kdyby to byla opravdu manželka, kolik by mi z těch cca 20tis vrátili na daních?
Děkuju mockrát
jsem zaměstnanec,účetní mi dnes řekla, pokud by moje přítelkyně byla už manželka a měla příjem do cca 68 000Kč, je nyní na mateřské, pobírá rodičovskou, mohl bych na ní uplatnit daňové zvýhodnění okolo 20tis.
Kdyby to byla opravdu manželka, kolik by mi z těch cca 20tis vrátili na daních?
Děkuju mockrát
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
iz*
1x
Sleva na dani se celá odečte od vypočtené daně. V případě slevy na manželku jde - jak správně napsal @Majo78 - o 24.840 Kč (12 × 2.070 Kč). Podmínkou k uplatnění slevy je takový příjem, aby bylo možné slevu uplatnit. Přeplatek daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.
Slevu na dítě uplatňujete? Tam je možný i tzv. daňový bonus.
viktor10
Dobrý den,
24840Kč je částka ponížení daně a z této částky by mi vrátili 19% ne?
Celou totu částku bych přeci nemohl dostat vyplacenou?
Děkuju
24840Kč je částka ponížení daně a z této částky by mi vrátili 19% ne?
Celou totu částku bych přeci nemohl dostat vyplacenou?
Děkuju
viktor10
Dobrý den,
ano jsem pracující zaměstnanec, přítelkyně má rodičovskou okolo 6000Kč/měsíc, za rok je to okolo 72-75000Kč.
Odpočty daně mám akorát 1 dítě, kde mi vracejí každý měsíc úlevu 1200Kč.
Moc tomu nerozumím, kdybychom se vzali, dostali bychom opravdu navíc 24840Kč jednou za rok?
Prosím o trpělivost, děkuju
Můj hrubý plat je cca 26000Kč
ano jsem pracující zaměstnanec, přítelkyně má rodičovskou okolo 6000Kč/měsíc, za rok je to okolo 72-75000Kč.
Odpočty daně mám akorát 1 dítě, kde mi vracejí každý měsíc úlevu 1200Kč.
Moc tomu nerozumím, kdybychom se vzali, dostali bychom opravdu navíc 24840Kč jednou za rok?
Prosím o trpělivost, děkuju
Můj hrubý plat je cca 26000Kč
Ano, kdybyste byli manželé, tak za každý měsíc byste mohli dostat 2070,- zpět.
Rodičovský příspěvek se do příjmů manželky nezapočítává.
Rodičovský příspěvek se do příjmů manželky nezapočítává.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]