Dobrý den, jsem zaměstnanec,účetní mi dnes řekla, pokud by moje přítelkyně byla už manželka a měla příjem do cca 68 000Kč, je nyní na mateřské, pobírá rodičovskou, mohl bych na ní uplatnit daňové zvýhodnění okolo 20tis. Kdyby to byla opravdu manželka, kolik by mi z těch cca 20tis vrátili na daních? Děkuju mockrát
napíšu to normálně jak to citím jesli jsi normální zaměstnanec neboli ve sleszku robotnik tak na tu slevu dosáhneš jesli jsi neboli po česku jakakoliv ojebavka co nic neplatí tak má asi smolíčka pacholíčka
Sleva na dani se celá odečte od vypočtené daně. V případě slevy na manželku jde - jak správně napsal @Majo78 - o 24.840 Kč (12 × 2.070 Kč). Podmínkou k uplatnění slevy je takový příjem, aby bylo možné slevu uplatnit. Přeplatek daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.
Slevu na dítě uplatňujete? Tam je možný i tzv. daňový bonus.
Dobrý den, jak píší výše, je to ponížení celé vyměřené daně a ne pouze základu daně. Tzn. pokud budete mít vyměřenou daň 24840,- a víc tak vám těch 24840,- vrátí. Plus případné další daňové odpočty samozřejmě.
Dobrý den, ano jsem pracující zaměstnanec, přítelkyně má rodičovskou okolo 6000Kč/měsíc, za rok je to okolo 72-75000Kč. Odpočty daně mám akorát 1 dítě, kde mi vracejí každý měsíc úlevu 1200Kč. Moc tomu nerozumím, kdybychom se vzali, dostali bychom opravdu navíc 24840Kč jednou za rok? Prosím o trpělivost, děkuju Můj hrubý plat je cca 26000Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.