Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýhodnění daně na manželku

Od: viktor10 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
jsem zaměstnanec,účetní mi dnes řekla, pokud by moje přítelkyně byla už manželka a měla příjem do cca 68 000Kč, je nyní na mateřské, pobírá rodičovskou, mohl bych na ní uplatnit daňové zvýhodnění okolo 20tis.
Kdyby to byla opravdu manželka, kolik by mi z těch cca 20tis vrátili na daních?
Děkuju mockrát

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vratili by ti 24840 kč to je 2070x12 měsíců

napíšu to normálně jak to citím jesli jsi normální zaměstnanec neboli ve sleszku robotnik tak na tu slevu dosáhneš jesli jsi neboli po česku jakakoliv ojebavka co nic neplatí tak má asi smolíčka pacholíčka

iz*
hodnocení

1x

Sleva na dani se celá odečte od vypočtené daně. V případě slevy na manželku jde - jak správně napsal @Majo78 - o 24.840 Kč (12 × 2.070 Kč). Podmínkou k uplatnění slevy je takový příjem, aby bylo možné slevu uplatnit. Přeplatek daně lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh daně.

Slevu na dítě uplatňujete? Tam je možný i tzv. daňový bonus.

viktor10
hodnocení

Dobrý den,
24840Kč je částka ponížení daně a z této částky by mi vrátili 19% ne?
Celou totu částku bych přeci nemohl dostat vyplacenou?
Děkuju
Dobrý den,
jak píší výše, je to ponížení celé vyměřené daně a ne pouze základu daně.
Tzn. pokud budete mít vyměřenou daň 24840,- a víc tak vám těch 24840,- vrátí. Plus případné další daňové odpočty samozřejmě.

viktor10
hodnocení

Dobrý den,
ano jsem pracující zaměstnanec, přítelkyně má rodičovskou okolo 6000Kč/měsíc, za rok je to okolo 72-75000Kč.
Odpočty daně mám akorát 1 dítě, kde mi vracejí každý měsíc úlevu 1200Kč.
Moc tomu nerozumím, kdybychom se vzali, dostali bychom opravdu navíc 24840Kč jednou za rok?
Prosím o trpělivost, děkuju
Můj hrubý plat je cca 26000Kč
Ano, kdybyste byli manželé, tak za každý měsíc byste mohli dostat 2070,- zpět.
Rodičovský příspěvek se do příjmů manželky nezapočítává.
rigel

tady se můžete podívat, které příjmy se do příjmů manželky započítávají a které ne.

portal.pohoda.cz/...

viktor10
hodnocení

0x
Dobrý den,
děkuji za vysvětlení.
Zajímá mě ještě co je to ten daňpvý bonus na dítě? Když máme 1 dítě, máme na něj nárok?
Děkuju mockrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]