Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mam takovi dotaz,ocitli jsme se s manzelkou v takove situaci,ze nam dluhy prerostli pres hlavu a podali jsme Insolvenci tedy bankrot.A chceme se zeptat pred mesicem jsme si vzali uver od Profi Creditu drive Profireal a tak bych se chtel zeptat jestli nam insolvence projde.Vse uz mame u soudu a nevite nekdo jak to chodi?I poplatek jsme uz zaplatili a chci se zeptat muze nam exekuce vybilit byt?Sice movity nejsme mame jen starou tv,video,kombi lednicku s mrazakem a automatku,2x notasy a 1x tiskarnu jinak nic jinyho movityho nemame.Sepsali jsme i plnou moc.Diky za odpovedi.
Jen dojem,jakým na mě váš příběh působí,ničím podložený - Jste zadluženi,chcete do insolvence a přitom jste si před měsícem vzali další půjčku? Počítáte s tím,že ji nebudete splácet,protože insolvence? Co takhle - Insolvenci vám schválí,profi credit se nepřihlásí,protože tam asi nijak velké zpoždění není. No a za půl roku se ozve,sbohem insolvence...
Sebod,provedu!
A teď navrhuji,přečti si to ještě jednou! Napsal jsem - můj dojem,ničím podložený. Přijde ti normální plánovat insolvenci a těsně před tím,měsíc,si brát půjčku?
Ale jo,já se rád nechám poučit. Takže je ok žádat o insolvenci a vzít si další půjčku,o které vím,že ji nesplatím,protože to spadne pod insolvenci? Není to důvod ke zrušení insolvence? Nehrozí obvinění z podvodu? Protože přesně z toho bych měl já strach. Děkuji za info,poučil jsem se...
Mnoho štěstí s tou elektrikou...
já sice nevím jak to chodí u soudu, ani jak to chodí u insolvenčních správců a u exekutorů, ale zato vím jak to chodí při prodeji nemovitosti v insolvenci. Insolvenční správce dostane nějaký čas na prodej nemovitosti a když se mu to nezdaří, problém převezme se vším všudy exekutor. Vím o čem mluvím. Dost podrobně jsem si problém nechal vysvětlit od jedné insolvenční makléřky, protože nedávno jsme kupovali dům právě od majitelů v insolvenci. Tím jsme jim dali pár měsíců času a defakto je zachránili před vyhazovem z domu a exekucí majetku natvrdo.
Proto si myslím, že insolvence vás před exekucí neochrání. Exekutorovi nemůžete strčit pod nos nějaký papír a říci já jsem v insolvenci, baj baj.
No a ještě jedna jasná věc na závěr, Nepochybně jste podepsali dokument, že jste s pravidly insolvence seznámení. A jestli jste je porušili, pak si o exekuci vyloženě koledujete.
a douška pro zdejší troly : Jestli je odpověď vadná, vložte sem správnou.
právě před LŽI INFORMÁTORY, kteří nechápou co je OCHRANA PŘED VĚŘITELI, tady musím lidi varovat před jejich dezinformací.
TAKŽE DRAZÍ PŘÁTELÉ, nemusíte se bát, že by věc se vším všudy převzal EXEKUTOR, jak uvádí "figurek"
Tento DEZINFORMÁTOR vás mylně INFORMUJE, před exekutorem VÁS SOUD ve Vašem řížení o osobním bankrotu, popřípadě oddlužení nebo konkursem NEchrání. OPAK JE PRAVDOU - CHRÁNÍ ZCELA 100%
Vážený Pane pod přezdívkou "figurek" pozdravujte INSOLVENČNÍ MAKLÉŘKU - (nesmyslný pojem) a vyřidtě jí ať si nastuduje Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení č. 182/2006 Sb. (ISko) a ať tu neplácá a NEMÍCHÁ informace ze znění zákona Zákona o konkursu a vyrovnání č. 328/1991 Sb. (ZetKáVéčko)
Taky když poskytujete tyto RADY, alespoň ten základ jako je rozdíl mezi dražbou DO-BRO-VOL-NOU a NE-DO-BRO-VOL-NOU. Taky třeba funkci věřitelského výboru a kdo je vlastně a co dělá INSOLVENČNÍ SPRÁVCE. Pak pochopíte, jak Vaše odpověď byla KLAMNÁ.
Insolvenční správce je osobou, kterou jmenoval SOUD a není poddlužníkem, takže exekutoři podléhají jemu, svými přihláškami stejně jako jiní věřitelé. On je schvaluje nebo odmítá. On se snimi pak případně soudí, když SPRÁVCE pohledávku EXEKUTORA vyšrtne z podstaty.
Právě proto zanikl zákon o konkursu a vyrovnání. Právě proto, aby dlužník, který žádá,by chráněn před věřitelem INSOLVENČNÍM SOUDEM - prostřednictvím SPRÁVCE (konkursní - oddlužné podstaty)
figurek. To už existuje INSOLVENČNÍ makléřka?! Hmmm, to teda slyším poprvé. Ale i jinak píšeš nesmysl za nesmyslem. Jistěže insolvence ochrání před exekucí. A NEEXISUJE, aby insolvence přešla zpět na exekuci. Teda ano - existuje tato možnost, ale pouze v případě, kdy je oddlužení zrušeno.
Až teď jsem si přečetla odpověď od "bz". Naprostý souhlas s každým slovem
Když je někdo v insolvenčním řízení tak na něho nemůže přijít exekuce ani mu nesmí být žádný majetek EXEKUOVÁN
Kdyz ma nekdo insolvenci muze prijit Exekuce?
NE - MŮ - ŽE.
Ten dotaz je bohužel napsán nejednoznačně, nesrozumitelně.
Na mne věta "pred mesicem jsme si vzali uver od Profi Creditu" působí dojmem, že mohlo dojít k porušení podmínek insolvence. V takovém případě by soud insolvenci zrušil a byl by prostor pro exekutora.
iz. NIKDE není psáno, že si člověk v oddlužení nemůže vzít úvěr (teda jestli mu ho někdo poskytne). Takže není pravda, že by kvůli tomu někdo někomu rušil oddlužení. I kdyby ten úvěr nesplácel a došlo na exekuci, tak by od věřitele nebylo moudré dožadovat se zrušení insolvence. Proč? Protože když mu zruší insolvenci, tak bude jeden z mnoha v řadě věřitelů. Když ho ale nechá oddlužením zdárně projít, tak po ukončení oddlužení bude jeden z mála nových věřitelů. Proč z mála? protože jen vůl půjčí člověku v insolvenci...
SEBOD
tady se podle mě dostáváme na velmi tenký led účinnosti a neúčinnosti právních úkonů v insolvenci.
1. Přece ten výnos z úvěru dlužníka během insolvenčního řízení by musel vložit správci jako inkaso k jeho rukám.
2. Takový úvěr by neměl z čeho splácet, protože oficiálně by mu zbylo životní minimum. Jak přihlásí svou pohledávku věřitel, který půjčil peníze do již probíhajícího řízení dlužníka?
3. Stejně tak může ze strany insolvenčního soudu dojít po úspěšném skončení oddlužení v souladu k odejmutí již získaného osvobození od placení zbylé části pohledávek zahrnutých do oddlužení.
4. Dlužník je po dobu trvání účinků schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře dlužník povinen hodnoty získané vydat správci.
Taková půjčka je přece nicotná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.