Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví více nemovitostí - podezření?

Od: lukas5 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
potřebuju pro soukromé účely prostor pro věci.
Chci si koupit třetí garáž, mohu mít na FÚ nějaké problémy? Že by mě mohli kontrolovat a obtěžovat? To samé na katastru měla paní připomínky, když jsem si kupoval druhou.
Děkuju za vaše názory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Jaké připomínky? "Paní na katastru" není nic do toho, kdo si pořizuje jakou nemovitost (případně kolik nemovitostí).

jurajjuraj*
hodnocení

2x

pokud uz by se financak staral tak by ho zajimalo snad jedine to, kde si na to vzal penize, pokud jim prokazes ze si na ty garaze vydelal ( poctive ) tak je nic vic zajimat nebude

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, počet pořizovaných (vlastněných) nemovitostí není nijak omezen - pouze by jejich hodnota měla odpovídat Vašim příjmům, resp. měl byste být schopen případně doložit, z jakých peněz byly pořízeny (nebo doložit nabytí např. darem či dědictvím). Asi by nebyl vhodný (vzhledem k F.Ú.) např. nákup nemovitosti v hotovosti z peněz získaných trestnou činností a ještě třeba být registrován na Ú.P. a pobírat sociální dávky. Zdravím!

nemovitost
hodnocení

2x

Katastru je po tom prd.

FÜ se může zajímat o vaše příjmy z kterých pořizujete nemovitosti, ale tohle nepředpokládám.

FÚ se může zajímat, zda nepronajímáte garáže a nepodáváte daň. přiznání. Toto je spíše pravděpodobné. Pokud máte 2-3 vlastní auta, tak je to zajímat nebude.

lukas5
hodnocení

Dobrý den,
jak by jste se bránili na katastru, kdyby měla paní připomínky?
Jinak FÚ to snad také nebu řešit?
Děkuju
jurajjuraj*

zeptal bych se ji co ji je do toho, az me bude zivit at se stara, jinak at dela to za co je placena

iz*

Klidně bych jí řekla, že jí do toho nic není. Kdyby to nestačilo, požádala bych ji, aby mi zavolala svou nadřízenou.

Nebránil bych se. Poslal bych ji do míst, kde záda ztrácejí své slušné jméno a upozornil bych ji, že se o jejím chování obratem dozví její nadřízený.

hodnocení

0x

To snad ne! Co je té slepici do toho?

hodnocení

0x
Jak vůbec může mít na katastru připomínky?
Jdu na podatelnu, dám papíry, ouřada to oštempluje a za minutu jsem pryč. Nekouká kolik čeho máš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]