Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce,
potřebuji si objednat pár maličkostí s AliExpressu a dlouho jsem již ze zahraničí nic neobjednával. Klasicky zadám, vše vyplnim a při výběru metody platby se divím, že AliExpress zřejmě nepodporuje PayPal, což je pro mne vcelku problém, jelikož si myslím, že když to zaplatím přes mou platební kartu, budu mít vysoký poplatek za platbu do zahraničí. Snad i pomalu vyšší, než celková cena objednávky i s poštovném. Proto se chci zeptat, jakou platební metodu užíváte Vy?
Předem děkuji za Vaše odpověďi.
Několikrát jsem platil debetní kartou a žádné poplatky nikdy nebyly. Za platbu do zahraničí by jste platil v případě bankovního příkazu, ne prostřednictvím debetní karty.
Já mám KB a na netu jsem se dočetl, že za převod si účtují – 0,9 % z částky, min. 250 Kč, max. 1 500 Kč, tak nevím, no.
Jenže je podle mě rozdíl mezi převodem a platbou pomocí debetní karty. Ano, za převod se platí, kdysi jsem posílal peníze do USA a platil jsem poplatek za převod, ale to bylo bankovním příkazem a ne kartou.
Trošku mimo dotaz. Nevím tedy, jak má komerčka ošetřeno placení přes internet, já u airbank to mám tak, že zadávám, kolik se může platit kartou přes internet. Já mám nastavenu 0 kč a když chci něco platit, tak povolím zhruba tu částku, kterou chci přes kartu zaplatit. Nikdy člověk neví, kdo kdy hekne čísla karet a nerad bych nějaké překvapení, ale je dost možné, že to mají ošetřené stejně všechny banky, jako airbank. Ale předpokládám, že to znáte a já to psal zbytečně
Na AliExpress platím kartou od České spořitelny, nebo od Fio už 3 roky a ještě jsem žádné poplatky nikdy neplatila, ani za převod peněz, což právě u systému PayPal platíte. Nikdy jsem právě z tohoto důvodu nepřistoupila na to, aby mi obchodník z Číny vrátil peníze přes PayPal, protože bych já tratila za převod. Navíc jsem četla, že právě karta PayPal je při obchodu s cizinou dost nebezpečná a musí se neustále měnit heslo a nenechávat si na tomúčtě žádné peníze.
Poplatky za převody a transakce
Za platbu, která je tuzemská a která byla odeslána z přednabitého účtu, si PayPal žádnou provizi neúčtuje. Bohužel, pokud platíte rovnou kartou anebo do zahraničí, bude vám zaúčtován poplatek ve výši 10 Kč a navíc ještě 3,4 % z odeslané částky.
Takže je právě opak toho, co si myslíte. Platíte poplatky u PayPal.
A placení kartou a převod z účtu na účet, není to samé. Takže za převod se platí. Ale při nákupu na Aliexpress se nejedná o převod, ale o přímou platbu bankovní kartou. A to je opravdu zdarma. A na Aliexpress ani žádným převodem zaplatit nemůžete. Musíte platit kartou, která má tuto funkci povolenou Vaší bankou. Nakonec tím samým způsobem platíte i u nás v různých internetových obchodech. Ale musíte mít tuto službu samozřejmě nastavenou u Vaší banky. Ale tohle asi víte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.