Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvědčení ze základní školy po 35letech?

Od: erika29 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě kde se dá sehnat vysvědčení ze základni školy po 35letech.Po mojí mamce to chtějí ale ona už ho nemá.Jelikož už je 35let venku ze školy a tenkrát vyhořeli.Pak nám volala paní že aspon výpis , ale kde ho vzít?.Myslela jsem že napíšu do školy ale pochybuji o tom že to budou mit ještě v archívu to už je dost let.Jako kdyby nestačil kurs a trestní rejstřík.Ona chce dělat pečovatelku a že by po ní někdo chtěl vysvědčení stím se ještě nesetkala.Poradíte?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xoxoxo
hodnocení

0x

No je to byrokracie, tedy :( Ale jedině asi opravdu ta škola vám může pomoci, určitě tam zavolejte a pokud by to neměli, snad vám poradí, kde je to archivované.

hodnocení

0x

Každá škola má archiv, ve kterém má vysvědčení a výkazy uloženy a nikdy nevyhazuje, neskartuje vůbec nic.*hej*

lidka*
hodnocení

0x

Jestli má pouze ukončené základní vzdělání, tak to asi bude problém, pokud by nepomoha škola. Ale věřím, že škola i po 35 letech bude mít podklad a potvrdí alespoň ukončení povinné školní docházky. A nebo ať zkusí sehnat dva spolužáky - svědky, kteří by ji spolu s ní podepsali čestné prohlášení. Možná, že by sehnala i nějakého učitele/ku z té doby. Tak se řešily i problémy chybějících odpracovaných let pro důchod. *cteni*

wea

nebo vysvědčení ze střední škol pokud má :) tam se bez základní stejně nedá dostat :)

hodnocení

0x

Mě se totéž stalo taky,ale ne po tolika letech,nicméně mi bylo sděleno,že pokud to nebude mít škola,tak je to archivováno na ministerstvu školství

lidus*
hodnocení

0x

Vysvědčení ze základky? Co je to za nesmysl.Dokládá se nejvyšší dosažené vzdělání a na pečovatelku tedy podle soc.zákona jen základní nestačí.nicméně ve škole by se mělo vše archivovat 50let ale vzhledem k tomu, že třeba škola přešla pod jiného zřizovatele tak to tak být nemusí.

lally*
hodnocení

0x

Příbuzný potřeboval vysvědčení ze základní školy pro výpočet důchodu po 48 letech. Ve škole mu řekli, že je archivují 20 let. Pak prý se dá získat kopie v oblastním odd. Státního archivu.

erika29
hodnocení

na pečovatelku stačí jen základni vzděláni duležité je mít pečovatelský kurs .Když má dotyčná střední školu tak je to super ale stačí základka když má kurs, viděla jsem to na uřadu práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]