Nejste přihlášen/a.
Podal jsem žalobu a zaplatil z ní soudní poplatek , po delší době, ještě nebylo nařízeno jednání jsem žalobu rozšířil, soud mě vyzval k doplacení soudního poplatku. Ten jsem již nezaplatil, protože jsem to rozšíření nechtěl projednávat, ale chtěl jsem projednávat jen to z čeho jsem soudní poplatek zaplatil. Soud aniž by se naco ptal celé řízení zastavil. Proč neprojednával tu část žaloby z které jsem zaplatil soudní poplatek. Je to ještě ve lhůtě, má význam se proti tomu odvolat?
Pokud jste na výzvu soudu nereagoval, soud rozhodl správně a odvolání bude bezpředmětné - viz
z. č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích
§ 9
(3) Soud poplatníka ve výzvě poučí o tom, že řízení zastaví, jestliže poplatek nebude ve stanovené lhůtě zaplacen.
Těžko se budete odvolávat proti usnesení způsobenému vaší nečinností - soud skutečně nedokáže určit, proč jste nezaplatil. když jste se ani neobtěžoval jej informovat.
A ještě se chci zeptat, když jsem tedy nezaplatil ten druhý soudní poplatek, tak podle jakého zákona soud zaslal žalovanému žádost o vyjádření k žalobě? To soud pracoval bez zaplaceného SOP?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.