Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení výživného vs jeho nová rodina

Od: nicoll* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zvýšení výživného, po jak dlouhé době mohu žádat,

když exmanželovi určovali přiznal minimální daňové přiznání, soud mu vyměřil alimenty na dceru 4.000,- a na syna 3.000,- a to mu chtěla sociální pracovnice dát více, já nechtěla dělat zle...tak jsem řekla , že tohle postačí...a ono to stačilo, ale teď když vidím poměry k dětem, se mi to nezdá...

Dnes je exmanžel peněžně trochu jinde...dostal se do placení DPH.. a dětem kromě toho nic moc nekoupí... tak jednou za půl roku tričko nebo halenku...
O jakou částku lze navýšit výživné? A jaké ovlivnění bude mít na schválení, když se již znovu oženil a má ročního syna a ona má svojí 16 letou dceru?

Děkuji mnohokrát za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

v zákoně je psáno že vždy, když se výrazně změní potřeby dětí, tj, nástup do školy, na střední školu apod.

O jakou částku lze navýšit výživné? téměř o jakoukoli... záleží na poměrech a soudci

Samozřejmě, že soud zohlední i jeho další vyživovací povinnosti (děti), ale i příjem jeho ženy (ale ta je na mateřské, tak to bude spíše pro vás horší) na druhou stranu taky musíte přiznat své příjmy i příjmy vašeho partnera (jestli s někým žijete)

Na druhou stranu si myslím, že máte hezké výživné.

nicoll*
hodnocení

Neřekla jsem že nemám hezké vyživné, mohla jsem mít více a nechtěla jsem, protože k věku dětem to stačilo...
Naopak jsem se u rozvodu zřekla i vyživného na manželku po rozvodu... Tohle je složité pro obě strany...z mého pohledu , ... řeknu to slengově ..."tak at platí, když táhnul."... a z druhé strany ..." to jí musí stačit, mám svůj život, oni mne již nezajímají"...
U nás bylo moc zle... a jeho nová žena, na mne posílala sociálku, že se nestarám o děti ( půl roku si je nechtěl manžel brát, než jsem začala dělat zle, protože poslouchejte malého capartíka 2,5letého, který Vám každý den pokladá hlavičku do klína s otázkou... "maminko, kdy si pro nás tatínek přijede?"...), pořád mi psala urážející sms, až tak že jsem skončila pro radu na PČR...

a řekla , že mne zničí... takže v tomhle případě bych si byla schopná říci, alespoň o tolik, aby to dětem nějak vykompenzoval... jenže já to neumím, ale změnili se poměry, syn je ve škole, hraje fotbal...( jinak pro zajímavost...když jsem po exmanželi chtěla polovinu na výstroj, řekl mi, že mi v prosinci může dát pět set a v lednu pět set...člověk, kterému chodí výplaty mezi 35tis.a 150 tis...) ... ael t jsem tu nechtěla rozvádět, takže mnohokrát děkuji za radu...

myse*

Víš, Nikoll, ono to není tak jednoduché. Jsem ve stejné situaci jako ty, nemysli si, že nevím jaké to je. Taky mi "ex" nad rámec výživného nic pro děti nedá, na tábor, soustředění nebo školu v přírodě nepřispěje...

Podej si žádost u soudu a doporučuji doložit maximum všech nákladů, které s dětmi máš. Pokud jsou nemocné (alergie apod) tak potvrzení od lékaře, všechny příjmové pokl.dokl. co jsi platila za kroužky, sport, účtenky za vybavení apod - nalep na papír a udělej kopie a předlož u soudu, výpis z banky (např.) o tom kolik platíš za nájem, plyn, elektriku apod. Potvrzení o svém příjmu za rok zpětně, potvrzení o příjmu partnera jestli s někým žiješ... čím víc papírů, tím líp

A na tu jeho "novou" se vykašli, smsky nečti nebo si vyměň tel. číslo, hlavně na ně nereaguj. Říkej si "jsem lepší" však ona na to jednou dojede, neboj se...

Dětí je mi líto, ale co naděláš. zvyknou si. Syn byl tento víkend u táty - ráno tam odešel a v půl dvanácté byl zpátky - že prý na to nemá nervy... tak tak to bývá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]