Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vaření jídla v pečícím rukávu

Od: delina® odpovědí: 3 změna:

Máte někdo zkušenost s použitím pečícího rukávu? Koupila jsem ho, protože mám žaludeční dietu při zánětu střev/chronická záležitost/ a snesu jen málo úprav nebo se těch dalších bojím, i když je mám ráda. Potřebuju mít jídlo spíš vařené nebo pečené bez tuku. Už také nevím, co vymýšlet. Poraďte budu ráda, když i recepty.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

0x

V té rukávové folii jsem dělávala kuřata před víc, jak 35 lety. Pamatuji si, jak se ty konce musely zakroutit a po zavázání ještě přehnout a znovu zavázat podle návodu přiloženým drátkem, pak folii propíchat a dát na plech. Dávala jsem k tomu rovnou brambory. Vím, že se muselo rozstřihnout s odstupem, neboť vylétla pára a šťáva se kolem vylila. Jo, šťavnaté to bylo. I taková kůrčička. Nic se nepřipálilo. Co mám ale remosku zvanou Pečenka ETA, tak si myslím, že to vyjde nastejno. Já osobně bych si při takové dietě asi jen uvařila nebo udusila kousek filé nebo krůtího či králíka / jiné maso asi ne/ a pak hodně dobře kousala. Mezi jídly dost pijte předepsané bylinné čaje. Dobrý je puškvorec louhovaný. Šetřete sliznice a vynechte vlákninu, nenadýmavou zeleninu jako pyré /brambory, hokkaido, batáty/, čočka se dá loupaná červená - vaří se bez namáčení s bobk. listem- nesolit, aby hodně změkla, jablečné přesnídávky. Jezte malé porce a pravidelně. Jestliže je v trávicím traktu zánět, tak se v něm netvoří tolik vitaminu B6. Ten se dá s jídlem užívat, a E vit nalačno.Taky kefír se doporučuje. Ostatně lékař, resp. dietní sestra Vám měli dát seznam potravin. Diety se dají hledat na internetu. Nevíme, co si můžete dovolit. Kolik je Vám let? Jsou podpůrné metody, jako homeopatie nebo akuprseura . Masírujte, no spíš hlaďte, si středy chodidel, zejména jsou- li tam bolestivé plošky nebo zatvrdliny.

liska5

A snažte se nejíst ohřívané, zejména ne špenát, houby, brokolici, brambory..

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Mám ho doma, ale používám ho minimálně, téměř vůbec. V něm nemusím péci maso a zvlášť vařit brambory, případně zeleninu. Když to dám všechno, bez tuku a podlití, do toho rukávu, udělá se to všechno současně. A nemusím větrat. Ale když to všechno sesypu do pekáče udělá se to také. Jen musím větrat. :-D

Vy máte cronovu nemoc?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]