Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ultrazvuk jako léčba-negativní účinky

Od: sabrina99 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dostala jsem na zablokovaná záda léčbu ultrazvukem a rehabilitace. Problémy se zády zřejmě ještě způsobují navíc problémy s močením - pocity,.. Chci se zeptat, kolikrát týdně mohu chodit na ultrazvuk? Bylo mi doporučeno 2-3x týdně. Bere se v úvahu věk, váha atd.? Dále se chci zeptat, jesli může ultrazvuk způsobit nějaké problémy právě s močákem nebo zkrátka "rozhodit tělo"? Má ultrazvuk nějaké negativní účinky, příp. je dobré nějaké omezení nebo něco vynechat při léčbě? Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S ultrazvukem mám tu zkušenot, že mi byl před mnoha lety tímto způsobem vyléčen "tenisový loket". Chodila jsem každý den mimo víkendy 10 x. Žádné vedlejší účinky jsem nepozorovala, loket mi po mnoho let slouží bez problémů. Ale záda budou něco jiného. Zde může mít někdo zkušenost se zády a takový rádce by vám uměl odpovědět, ale nejlépe vám vše vysvětlí rehabilitační pracovnice.

sabrina99
hodnocení

Děkuji za odpověď :) U nás nejsou zrovna nejpřívětivější zdravotníci a sdíní také moc ne

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že se běžně používá ultrazvuk desítky let u těhotných žen, nelze předpokládat negativní účinky. Embrio je mnohem náchylnější, než zdravý dospělý člověk.

sabrina99
hodnocení

Děkuji, spíše jsem myslela, aby to třeba nerozhodilo ledviny, močák se kterým mám problémy nebo třeba neovlivnilo průběh měsíčků. *palec*

Když to neudělá nic lidskému zárodku, tak vám taky ne.

hodnocení

0x

Na ultrazvuk smím i jako onkologická pacientka na rozdíl od magnetů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]