Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňová zvýhodnění na děti

Od: karel12 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám takovou zapeklitou otázku a prosím bez předsudků a jenom fakta.

Proč má daňové zvýhodnění na děti uplatňovat jenom rodič, který je má v péči, když se ten druhý vlastně alimenty podílí na polovině výdajů na děti?

Příklad: Muž se podílí alimenty 4500 kč na syna (7 let ), žena dle svého příjmu by měla vyměřeno 3500 kč. Žena má syna v péči. Muž se o dítě sice zajímá a vídá ho víkendy, ale nijak víc už nepřispívá ( maximálně letní dovolená se synem ).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
@karel12 - To co tu, ale píšete jsou jen bláboli, které nejsou podložené, místo toho abyste poradila.Ale ano, odpovím - uplatňuje ten, kdo pečuje, aby nedocházelo ke dvojímu uplatňování daňové úlevy.Ale například u střídavé péče mohou uplatňovat oba rodiče, vždy za dobu, po kterou má dítě ve své péči - i když i tady je možná dohoda, že bude uplatňovat jen jeden rodič.člověk, který se řídí svými pocity, bojující za práva žen a nevidí to objektivně.Neobjektivní jste vy - kde vidíte jaký boj "za práva žen"?

vilik*
hodnocení

0x
Proč rodič s dítětem v péči? Protože zákon.
Nechce se mi hledat přímo konkrétní paragraf, možná zítra v rozumnější čas, ale je to fakt.

hodnocení

0x

@karel12 - když se ten druhý vlastně alimenty podílí na polovině výdajů na děti
Kde žijete? Na polovině? *haha*

karel12
hodnocení

Žijeme ve stejném státě, kde podle statistického úřadu výchova dítěte vyjde na 1,9 milionu. A při 4500/měsíčně do dovršení 18 let to dělá skoro 1 000 000 a to nemluvím o navyšování alimentů během růstu dítěte, které dělá cca 10%.

hodnocení

0x

@karel12 - do dovršení 18 let to dělá skoro 1 000 000 a to nemluvím o navyšování alimentů
No vidíte - a někteří potomci ještě drze studují vysokou školu *smich*

Zapomínáte na to, že rodič, který má dítě v péči, do něho investuje mnohem víc, než pár tisíc výživného.

karel12
hodnocení

Osobně bych moc rád, kdyby můj syn šel i na vysokou a zvládl víc než já. Učím se s ním jak to jen jde a musím uznat, že mu to pálí a dělá mi jenom radost :D.To co tu, ale píšete jsou jen bláboli, které nejsou podložené, místo toho abyste poradila.Já tu uvadím dotaz, který má svoje podklady dané na státním statistickém úřadě a asi jsem zadal dotaz na špatné vlákno, když mi tu odpovídá jen člověk, který se řídí svými pocity, bojující za práva žen a nevidí to objektivně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]