Nejste přihlášen/a.
ve společnosti lidí - ať už je máte rád, nebo ne, ať jsou sympatičtí nebo ne - se musíte chovat standardně slušně podle společenských pravidel - jinak budete ten špatný Vy ! - leda byste měl takové bohatství, postavení, či moc, že byste si to mohl dovolit.
Ovšem ruku na srdce - pokud by šlo o člověka na němž by záležel Váš osud, či postavení, nebo jiné výhody - nepřetvařoval by se jenom masochista, revolucionář, nebo fanatik. Znakem inteligence bývá umění přizpůsobit se měnícím se životním podmínkám, jinak nepřežijete.
Přesně. Já to mám dokonce tak, že když se přetvařuji, tak je mi i fyzicky špatně. Prostě to nedám. Dodnes si pamatuji, když měla tchyně 80, jak se tam všichni přetvařovali - nikdo ji obzvlášť nemusí. To byl samý nucený smích a raději jsem šla dříve domů a tam jsem fakt zvracela jak ..., i když jsem téměř nic nepila. Až po čase jsem někde četla, že někdy člověk zvrací, když ze sebe potřebuje dostat nějaké negativní energie. To byla asi ta přetvářka.
Sice nemůžu bodovat, a je to škoda, že na této poradně nejdou dávat i mínusové (-) body, tak jado třeba na "živě.cz", kde může bodovat i neregistrovaná osoba.
Vaše příspěvky rád čtu a bývají dobré, ale tentokrát bych Vám opravdu dal velké mínus.
A samozřejmě nejen Vám.
To, že se lidé nemají rádi, je vidět v celé naší společnosti, která by měla být sjednoscená a ne rozdělená a nenávistná. Je to často vidět i v komentářích na této poradně.
Všichni lidé by se měli mit rádi (tím nemyslím lásku) a chovat se k sobě navzájem s úctou. To, že někdo dává najevo, že nepotřebuje aby jej druzí měli rádi, přispívá jednině k tomu, že se společnost rozděluje. A není to dobrá rada a příklad pro toho, kdo by se možná chtěl chovat lépe k druhým a proto se ptá.
V pořádku, je to váš názor a jsem daleka toho vám ho rozmlouvat.
Přesto si myslím, že většinou stačí, aby se lidi k sobě chovali slušně. Přání "aby mě měli rádi" mi evokuje nešťastné dítě o které rodiče "nestojí" a které neví, často ani vědět nemůže, že to není jeho "vina" - ale nikdo mu to nepoví.
jedubabicka® - souhlasím, nepotřebuji, aby mě měli všichni rádi, to zavání přetvářkou. A obráceně, když je někdo "hajzl", proč bych jej měl mít rád? Jak se říká, "každý je svého štěstí strůjcem". Je potřeba v různých situacích s lidmi nějak vycházet, ale neznamená to, že je musím mít rád. Je ale nepříjemné, když se lidé nemají rádi v rodině.
Já myslím, že pokud se někdo přetvařuje,tak se to dříve či později provalí . Nikdo se nedokáže přetvařovat stále.
"Na každém šprochu,pravdy trochu" ...každý je osobnost a neměl by něco předstírat,ale člověk by se měl i vyvíjet postupem věku.Měla byste se zamyslet zda se chováte dospěle,zodpovědně atd. potom není problém,ale jestli Vám lidé vyčítají pubertální drzost,nadřazenost atd.potom je dobré se zamyslet a trochu přizpůsobit.
Nevychovanost,nezralost lidé často zaměnují s osobitostí,takže...ano změnila bych se,zapracovala bych na sobě,pokud bych cítila stejné negativní reakce na mou osobu.
S odpovědí hodně váhám. Vím, že mnoho lidí si zaměňuje nevychovanost a nedostatek taktu za něco, čemu říkají upřímnost. Já se mnodhy chovám jinak, než co cítím, než o čem jsem přesvědčená. Nechci nikoho ranit nebo mu ublížit. Ať je to rodina nebo kamarádky, případně cizí lidé, na kterých mi nezáleží. Lidé se neptají na pravdu, nemusím jim otevřeně říkat, co cítím já, jako pravdu. Nechci se zařadit mezi ty, kteří říkají"Proč lidé jsou na sebe tak zlí?". A jedním dechem dodávají: "Já jsem upřímný, co na srdci, to na jazyku." Jsem hodně hubatá a pak mě mrzí, že slovo bylo rychlejší než zdravý rozum, trocha taktu, případně diplomacie. Navíc, nemusím mít pravdu.
Jak získávat přátele a jednat s lidmi - D.Carnegie: Na lžičku medu získáš více vos, než na sud žluči.
Z odpovědí a především z toho, jak jsou určité odpovědi bodované vyplývá jediné poučení:
Slušnost a ohleduplnost se do dnešní společnsoti nehodí. Kdo je nevychovanec a hulvát je "in".
Omlouvám se, že jsem se snažil o to, aby se měli lidé rádi.
Potro, Vám přeji, aby jste ve svém životě potkávala jen takové lidi, kteří Vás rádi budou mít, a také Vy je.
Všechny vás zdraví prostý človíček, co si ještě stále myslí, že se lidé rádi mít mohou.
Chápu vaše rozhořčení, ale opravdu se svět v tomto mění. Lidé nemají být proč milí na někoho, koho nejspíš už nikdy neuvidí. Příklad: stojím v obchůdku, přede mnou slečna přijde na řadu u kasy, najednou se kolem prosmýkne chlápek a plácne před prodavačku nějaké sušenky a plechovku. Prodavačka namítne, že slečna tam byla dřív, ale ta couvne a pokrčí rameny. Tak ho prodavčka obslouží. Tak jsem si neodpustila poznámku, že takhle se pozná gentleman. Chlápek se jen ušklíbl: čas jsou peníze. A zmizel. Jo, pryč jsou ty časy gentlemanů a fakt mi to chybí...
Myslím si, že tady nezaznělo to, že je jen na každém, do jaké skupiny se kdo zařadí. Jaká parta se mu líbí, ve které je mu dobře. Jestliže někdo miluje Barbíny, růžové sukýnky a mašličky, nemůže se divit, že motorkářům se to nebude líbit. Ke křesťanům do kostela nikdo nepůjde jako na shromáždění gejů a lesbiček. Nikdo nepůjde do klubu kuchařek, když má bulimii. Každá ta skupina je jiná a příchozí se buď přizpůsobí nebo půjde tam, kde se chovají jako on. Je tedy na každém, s kým se bude přátelit, kam chce patřit.
Budeš-li se kamarádit se slepicemi, budeš kdákat. Budeš-li se přátelit s orly, vzlétneš vysoko.
Mně ta otázka připadá špatně položená. Měli rádi? // Tolerance, slušnost, laskavost, ochota, vstřícnost, empatie...Tohle všechno si přeju, aby mezi lidmi vzájemně fungovalo. Ale to měli rádi, to je jako bych se měla těšit na někoho cizího, až ho výčtem uvedených vlastností zahrnu. Mám ráda své přátele, ale nehodlám násilně ten soubor rozšiřovat proto, že by to bylo hezké, nebo aby bylo lépe všem lidem na zeměkouli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.