Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl rozchod správný? Jak se s ním vyrovnat?

Od: natka8889 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, ráda bych Vám napsala můj příběh. S přítelem jsme chodili 4 roky, od 17 let. Před týdnem jsem se s ním rozešla. Hlavní důvody byla nedůvěra ve vztahu, už delší dobu jsem mu nevěřila (asi 2 roky), od te doby co si dost intimně psal s jednou slečnou a chodili spolu ven, jakmile jsem na to přišla, málem jsem se s ním rozešla, nakonec jsem mu ale odpustila. Bohužel od té doby jsem mu nebyla schopná věřit, procházela jsem mu mobil, facebook..prostě všechno.Tohle psaní se ještě opakovalo několikrát, ikdyž věděl jak mi to vadí. Asi poslední půlrok mě štvalo snad všechno co dělal, po intimní stránce jsme spolu skoro nespali, o nějaké romantice, vzrušení nebo tak, se nedá ani mluvit. A tohle mi začalo strašně chybět, možná že jsme o tom měli víc mluvit. Ale pokaždé co jsem mu řekla že mi to chybí, tak se to vlastně nezměnilo, maximálně na pár dní. Před týdnem jsem šla na kafe s kamarádem a dopadlo to tak, že jsme skončili u něj doma a já přítele podvedla. Bohužel mi to nebylo ani líto, byla jsem ráda že se to stalo, bylo mi jen líto přítele a jak jsem mu ublížila. Příteli jsem druhý den všechno řekla. Řekl mi, že by mi nevěru odpustil, ale pokud mu nezačnu věřit, tak vztah nemá smysl. jenže já prostě nedokázala po tom o jsem udělala si představit, že bych mohla být zase normálně s ním a taky si nemyslím, že bych mu najednou začala důvěřovat. Po 3 dnech jsem se s ním rozešla. Ale teď je to naprosto strašné, jsem neustále v depresích, sice nebrečím, ale ta neustála úzkost je hrozná. Neumím si představit, že už spolu vůbec nebudeme a nic nezažijem. Přes den to celkem zvládám, ale večer mám chuť všechno vzít zpátky a vrátit se k němu. Prostě se bojím, že jsem udělala chybu. Pořád si říkám, že třeba se změnil a já bych mu začala znovu věřit (ikdyž jsem to nedokázala za 2 roky)přece jen jsme spolu zažili spoustu hezkého a je pravda, že pro přítel dělal spoustu věcí. Chtěla bych se zeptat jestli tady je někdo, kdo tohle zažil, vaše rady, postřehy a vůbec cokoliv. Předem Vám moc děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tentato
hodnocení

6x

To je vztahová kocovina.

Byli jste spolu 4 roky a zvykli si na sebe.

Naučíte se zase žít sama, vždyť jste ani neměla čas se to naučit.

Nejdříve rodiče a hned z rodičovské peřinky do náruče milence.

Dejte si pohov a hlavně nehledejte honem náhradu.

I kdybyste se k sobě vrátili, tak to už nikdy nebude jako dřív, trápili byste se a za chvíli šli stejně od sebe.

liska5
hodnocení

5x

Člověk si musí projít více vztahama, aby uzrál. To je normální a prospěšné. Tohle zahojí čas, hodně práce, sportu, jiných starostí. Zajímavé, že mi někdo nedávno řekl, že roky končící devítkou, jsou roky změny. Tak tu změnu přijmi a soustřeď se na sebe. Udělej si jiný účes, Kup si něco na sebe, Začni chodit na nějaká cvičení, kurzy, udělej změnu i ve svém pokoji. Konec je začátkem něčeho nového. A neobviňuj se, nerozebírej to. Asi to tak mělo být.

figurek*
hodnocení

2x

teda to je ale dotaz. Ten váš kluk musí být anděl. Píšete, že jste mu tu jeho vedlejší zmámost odpustila, ale vy jste mu ji neodpustila. Nevěříte mu, stíháte ho, kontrolujete mu mobil, lezete mu na fejsbuk, podvedete ho náhodným skokem do čísi postele, druhý den mu vše řeknete a on vám odpoví, že nevěru by odpustil, pokud mu začnete věřit. A to vy nezačnete. Že ne?

Možná vám ještě nikdo neřekl, že člověčí charakter je hotový už v nějakých patnácti letech a je už víceméně nezměnitelný. Takže si buďte jistá, že se nezmění ani on, ani vy a tyhle vaše patálie se budou trvale opakovat.

Radím : Jděte od sebe a už se k sobě nepřibližujte. Veřte, že rozchod bude lepší pro vás i pro něho.

hodnocení

2x

Dobrý den. Udělala jste dobře, že jste vztah ukončila. Bez důvěry nemůže vztah dobře fungovat. A mezi vámi to neklapalo již delší dobu. A být spolu jen ze setrvačnosti a ze zvyku? Na to jste oba dva ještě moc mladí. Nic si nevyčítejte, potřebujete oba dva jiné partnery, spolu vám to prostě neklape. Užívejte si života, mějte své koníčky, přátele, ujasněte si své priority a ze vztahu, který skončil, si vezměte ponaučení do toho budoucího. Abyste nedělala stejné chyby jako v tom předešlém. I rozchody k životu patří a každý se s nimi musí umět vyrovnat sám. Chce to čas a hlavně se nevracet do nefunkčního vztahu a k partnerovi kterému nedokážete věřit, od kterého očekáváte, že se kvůli Vám změní, kterého máte potřebu kontrolovat a prolézat mu osobní věci, s kterým nesdílíte intimní život, kterého jste podvedla a byla jste za to ráda...To opravdu nedělejte, žijte si dál každý svůj vlastní život, dle svých představ.

hodnocení

1x

Nejlepší, co můžeš udělat, je přenést se přes to hodit to za hlavu a začít žít znovu. Jinak se vracíš do minulosti, která už na 100% lepší nebude a stejné věci budeš řešit dřív nebo později. Udělej za tím tlustou čáru a začni žít po svém.

hodnocení

0x

Nevstoupíš 2x do stejné řeky...

Také jsem měla osudovou lásku, na SŠ. Odjel tenkrát v létě na brigádu, vrátil se domů - ale už ne ke mně, těžko jsem to nesla. Oženil se, já se po čase vdala, atd.

Několikrát jsme se sešli, už jenom jako kamarádi, v přátelském duchu. V roce 2005 jsme se sešli opět, ale já už šťastně rozvedená, a od něho odešla manželka. Zase jsem mu začala věřit, hodně...

Dopadlo to vlastně stejně - po 10ti letech! odjel na služební cestu, od té doby jsem ho neviděla * a s ním nemluvila. Vrátit se měl v den mých 60tých narozenin, čekala jsem ho.

Zažili jsme spolu hodně hezkého, udělal pro mě spoustu věcí, ale tu chybu už neudělám (zkusit to znovu).

* Není to tak docela přesné :) - asi před 1/2 rokem jsem se vracela s pesanem z procházky a jel proti nám v autě a radostně na mě mával a blikal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]