Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, prosím, máte též někdo špatnou zkušenost s e shopem LUNZO? Nevrací peníze a chtějí vrácené zboží zasílat do ČÍNY atd. děkuji za odpovědi Zdenka
Jitko, asi jste nečetla všechno, nebo jste tomu neropzuměla. Tady to máte a znova si to přečtěte.
Co je Lunzo.cz?
Lunzo.cz je nákupní galerie, která zprostředkovává kvalitní produkty za skvělou cenu. Delší doba doručení je kompenzována garancí spokojenosti zákazníka, výhodnou cenou a především produktovou kvalitou. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat v našem kontaktním formuláři.
Naše přednosti:
Lunzo.cz - jedině zde najdete kvalitní produkty za nejvýhodnější ceny v České republice.
Poštovné zdarma platí pro všechno zboží. Zboží vám přijde přímo od prodejců z celého světa za 5 až 25 pracovních dnů.
Za bezproblémové doručení objednávky ručíme vrácením peněz v plné výši, tudíž nákupem u nás nikdy nic neriskujete.
Naše produkty nabízíme o 50 až 90 % levněji než v jiných obchodech. Využijte našich služeb ještě dnes a my uděláme vše pro Vaši maximální spokojenost.
Je to zprostředkovatel a jasně to píše. Samozřejmě že kvalita zoží a že je jediný v České republice a ty další výhody jsou lež. Takových chytráků je u nás mnohem víc. Jenomže je pořád asi víc těch hlupáků, kteří se na vějičku chytí. Jinak by už dávno skončili, protože by neměli klienty. A místo toho jich přibývá. Proč asi? No protože si lidé nechtějí nechat poradit. Tady se tohle řeší už šíleně dlouho a pořád jsou noví a noví lidé, kteří tam nakoupí a pak si stěžují. A na co si vlastně všichni stežujete? Bylo to zde a i v jiných otázkách vždycky podrobně vysvětleno a to mohlo už každého nového "hejla"odradit, ale ne. Přesto u nich lidé objednávají, tak pardon, ale tady se nedá už nic dělat. A uvědomte si všichni konečně, že Vy nemůžete proti tomuto obchodu vůbec nic. Nějaké hromadné posílání stížností na "lampárnu"nikomu z Vás nepomůže.
Přestaňte u nich nakupovat. Když se bojíte objednat sami na AliExpressu, tak to oželte a kupte si to předražené v našich normálních echopech. Já jsem zrovna včera našla jednoho "seriózního"obchodníka. Jedná se o "nano houbičky". Jsou opravdu skvělé, používám je a opravdu fungují tak jak popisují. Ale. Tady je koupíte za tuto neskutečnou cenu , 10 kusů. Já je mám od AliExpress 100 kusů za tuto cenu. Za 127 korun s poštovným zdarma jich mám 100 kusů. Ten kdo si je koupí v tomto obchodě, zaplatí za deset kusů 400 korun.
Je to jednoduché jako facka, tento chytrý obchodník si objedná na AliExpressu minimálně 400 těch houbiček, ještě dostane množstevní slevu, pak je přebalí po deseti kusech, dá si je na svou "stránku"a lidi to kupují jako pitomí a ještě si to chválí. Já ty houbičky také chválím, ale nejsem vůl, abych za ně dávala takovou cenu. A tak je to se vším.
A proč vyhledáváte neověřené e-shopy? Zrovna včera to bylo v televizních novinách. Vyrojila se spousta pofidérních e-chopů, kteří přeprodávají zboží z Aliexpressu a nejenom že ho předražují, ale také nevrací peníze a zboží také nemusíte dostat. Nemyslete si, že když je to tam napsáno česky, že je ten obchod solidní. Pokud se jedná o čínské portály, tak je to přeloženo přes překladač Google. Ale už existují i čeští "podnikatelé", kteří objednávají šunty za hubičku a pak to tady přeprodávají s velkou marží. Sama jsem narazila na několik takových obchodů. A to samé zboží si já sama objednám na AliExpressu třeba za 80 Kč. a s poštou zdarma až domů, tak tady, v Čechách, na internetovém obchodu za úplně to samé zboží, zaplatím kolikrát víc jak 3 stovky a ještě k tomu musím zaplatit poštovné. Takže nenakupovat tam, kde to nemáte ověřené. A zrovna s tím obchodem o kterém píšete jsou problémy. Máte na internetu hodně špatných zkušeností.
Jenom pro příklad tohle led světlo na záchod jsem si koupila na Aliexpress fr.aliexpress.com/...
A za tuto cenu to přeprodává ten Váš obchod. lunzo.cz/...
Takže zaplatíte jednou tolik.
A to bych Vám mohla najít mnohem víc produktů, u kterých je cena znásobena i víckrát. A navíc nemáte žádnou jistotu vrácení peněz, nebo obdržení toho, co jste si objednala.
máte úplnou pravdu, prostě před vánocemi mi asi odešel mozek. Vím, že jsem udělala chybu. Pěkný večer Zdenka
Tak já teda nevím, kde jste přišla na příjemného pána. V Lunzo je vše absolutně bez komunikace a snahy něco vyřešit. Už nikdy více!
též souhlas, kde jste vzala mladého a ještě příjemného . To po LUNZU nesmíte ale chtít zboží reklamovat nebo vyměnit. s tím u nich nepochodíte
Paní Petra si vymýšlí. Její informace nejsou spolehlivé, ani správné. Asi to je nějaká placená osoba z toho obchodu.
Mám taky hroznou zkušenost. Vrátila jsem zboží, které dorazilo roztržené a navíc ve špatné velikosti. Poslala jsem na adresu, kterou mi sdělili v emailu, nicméně zboží nebylo ze strany LUNZO přebráno, takže se vrátilo zpět. V následné komunikaci mi bylo řečeno, že uběhla doba 14 dnů k vrácení zboží, takže prostě smůla. Jsem v šoku! Už nikdy!
Takto to funguje, aby tady paní neblábolila nějaké pohádky.
2.1. Je třeba si uvědomit, kdo je prodávající a kdo kupující.
Kupující je ten, kdo si zboží objedná v nákupní galerii Lunzo. Prodávající je distributor z Asie. Zprostředkovatel je společnost LUNZO.
Prosím uvědomte si, že reklamovat kvalitu zboží musí Kupující u Prodávajícího, nikoliv u Zprostředkovatele.
Zasílat zboží na reklamaci zpět dodavateli do Asie vyjde běžného kupujícího nepřiměřeně draho a hlavně to dlouho trvá. Vyplatí se proto reklamovat jen drahé věci.
2.2. Naše společnost vám může zajistit i reklamaci zboží, blíže se o této službě dozvíte ve všeobecných obchodních podmínkách, které doporučujeme pečlivě přečíst.
Já si je pečlivě přečetla a strašně lžou v tom, že když oni budou reklamovat zboží za Vás, tak oni přebírají NÁKLADY za zprostředkování toho, že budou u obchodníka urgovat zásilku. Což je blbost, protož oni ŽÁDNÉ náklady nemají. Když zásilka nepřijde, oni dostanou automaticky peníze zpět na jejich účet, na to stačí pár kliků, ale musí se tomu rozumět a zboží pak mohou objednat znovu, třeba u jiného obchodníka a zase nic neplatí. Já se tímto zabývám pro své známé, tak vím přesně jak to funguje. Ale já to zboží samozřejmě nezdražuji, jako to dělají oni. Oni to dělají, protože z čeho asi by žili? Využívají lidi, kteří neumí cizí jazyky a bojí se objednávat. To je vše. Stačí si přečíst, jak jejich obchod funguje.
A navíc uvádí kupujícího v omyl tím, že se nevyplatí reklamovat levné zboží. Každé zboží se reklamomat může, i kdyby stálo 1$, ale musí se vědět jak na to a ono to nějakou chvíli trvá, než se to všechno vyplní a vyřídí. A to se jim samozřejmě nechce.
Zdravím, zajímalo by mě, jak na reklamace zboží z Číny v momentě, kdy to z LUNZO pravděpodobně nevymámím? Vy víte, jak postupovat?
Jitko, jelikož jste objednávala přes zprostředkovatele "Lunzo", musíte vše řešit s "Lunzo". Bohužel nemáte vůbec žádnou jinou možnost. Prodejce v Číně o Vás vůbec neví, jelikož on komunikuje pouze s tím, kdo je u něj přihlášený jako plátce a kupující. Proto je velmi nebezpečné nakupovat v Číně přes tyhle vykuky, protože u nich se už ničeho nedomůžete a navíc za zboží zaplatíte víc, než kdybyste si to objednala sama přímo na AliExpress, nebo na Wish. V těchto obchodech máte možnost komunikovat s prodejcem Vy a máte možnost reklamace, nebo vrácení peněz v případě, že zboží opravdu neodpovídá nabídce. Wish je pro lidi, kteří neovládají žádný cizí jazyk výhodnější, protože překlad je tam docela dobře udělaný, ale zase zaplatíte za poštovné, což u AliExpress nemusíte, pokud si najdete prodejce s poštovným zdrama. Ale v ať tak, nebo tak, rozhodně už nekupujte přes naše zprostředkovatele, kteří těží právě z toho, že se někteří lidé obávají sami objednávat v cizině a že neznají žádný jazyk. Nákup v Číně je bezrizikový, co se bankovnictví týče. Kdyby tam byly nějaké a třeba i minimální problémy tohoto rázu, tak by zde neexistoval ani jeden zprostředkovatel, protože by do toho nešel.
Z "prodejní galerie" neboli zprostředkovatele obchodu Lunzo by Vám zle být nemělo. Problém totiž není na straně zprostředkovatele (nejde o e-shop), ale na straně kupujících, kteří si nepřečtou podmínky, případně těch, kteří si je přečetli, ale neporozuměli jim. Lunzo je pouze zprostředkovatel, zboží kupujete od dodavatele z Asie.
@Suzymon,
ale on píše pravdivé informace (pročetla jsem si je). I způsob podnikání je v pořádku, protože řada lidí nechce objednávat přímo na AliExpresu apod.
Víte, mně vadí, že si lidé nepročtou informace a pak "je jim z něčeho zle", jiné nazývají podvodníky apod. A přitom stačilo tak málo > pročíst si pozorně podmínky.
Iz, to máš sice pravdu, ale ten zprostředkovatel nepíše pravdivé informace, ale úmyslně je zkresluje, aby odradil kupujícího například od reklamace levného zboží. Vůbec nic to nestojí, jenom čas. Kdybych se tím nezabývala, tak mlčím. Já jsem právě objednávala během tří dnů pro sebe a své známé všechno možné, hlavně Korejskou kosmetiku, která je u nás několikanásobně dražší. A ti co ji prodávají u nás, to dělají úplně stejně jako já. Objednají přímo u nich a navíc oni mají množstevní slevy. To já nemám a i tak dokážu najít stejné sérum, třeba s tím 24 K zlatem za 120 Kč a ten samý se prodává od 800 a více. Všichni ti prodejci to kupují v Číně, je to naprosto stejné složení i obsah. Korejská kosmetika a péče o pleť je dnes velmi vyspělá, kam se hrabou Francouzi. A funguje to, mám vyzkoušeno. Jejich pleťové krémy s Retinolem, nebo se šnečím extraktem jsou absolutně top. Musím se smát, protože jsem dnes právě koukala do zvětšovacího zrcátka a říkala jsem si, "no, na šedesát let teda nevypadáš". A najednou jsem si uvědomila, že mi není 60, ale 70. Také jsem tam kupovala ten zázračný kořen Žeň-šeň. A protože jsem byla zvědavá, za kolik se prodává u nás, tak jsem si to našla. Úplně stejný kořen, ve stejné dárkové krabici, který se tady prodává za 10.000 Kč, já jsem našla za 600 Kč. přímo u prodejce. Takže to je sakra rozdíl. Já jsem právě teď kupovala všechno možné pro "holky", které znám a nakupovala jsem za 3 dny dohromady asi za 10 tisíc, protože teď mají právě třídení výročí a jsou tam velké promoce. takže až mi to začne chodit, tak se sem ani nevejdu.
Tak asi proto mne to irituje, když vím jak to chodí a jak na tom někteří lidé profitují. Je teda pravda, že to chce spoustu času, protože člověk musí hledat a porovnávat ceny a kontrolovat prodejce. Já jsem ráno v 7 hodin vstala a skončila v 18 hodin odpoledne. Takže to chce čas. Ale kdybych objednávala jen pro sebe, tak mi to tolik času nezabere. takže je mi docela líto lidí, kteří by si to také mohli koupit rovnou a nemuseli se spoléhat na ty překupníky, kteří si na nich mastí kapsy. proto se tady vždycky snažím co nejvíc poradit, aby se lidé osamostnatnili. Ty mé známé jsou na tom stejně, neumí hledat a neumí žádný cizí jazyk, tak to dělám já. Ale mne to baví, já jsem doma, ony chodí do práce. Tak asi tak, o těchto všelijakých obchodech.
vše je sice pěkné, nic to ovšem nemění na tom, že jsem zakoupila zboží od čecha a vracet je musím ČÍŇANOVI, nehledě na to , že mi ho poslali poškozené. Je to hnus
Já jsem s tímto obchodem nadmíru spokojená. Vždy vyjdou vstříc a mají dobré ceny a kvalitní zboží.
Ano, nepochybně mají skvělé ceny viz níže ... přeprodej šatů z Aliexpresu se 100% přirážkou ... hlavně pobaví původní cena 2399 kč, když na Ali jsou za 20 dolarů
Tohle by mělo být postižitelné stejně, jako lichva. Je úplně jedno, jak zní smlouva, ale cílem jejich "podnikání"je neoprávněné obohacení. Nevím, proč by se měli šmejdi donekonečna hájit.
P.S. - email na info@lunzo.cz s upozorněním na jejich hanebné jednání také odeslán
Dobrý den, já jsem dnes nahlásila své podezření na na nedodržování
zákonných povinností a nerespektování spotrebitelských práv společností LUNZO na Českou obchodní inspekci. Nemyslím si, že jednají v souladu s legislativou ČR a akorát se vyhýbají zodpovědnosti za zprostředkování svého podnikání. Nadobro jsem s takovým "zporstředkovatelem" skončila. Navíc, v objednávce je jako dodavatel jasně uvedena právě společnost LUNZO a ne nějaká Čína...
Lunzo. - - - 16.1.2020.som zaplatila za šaty 26,77€. Šaty som potrebovala na svadbu. Ale nemám ani šaty ani peniaze vrátené. Lunzo neodpovedá na môj mail. Volám a taktiež neodpovedá. Mam zlu skúsenosť a som doslova naštvaná.
No vidíte, Vy jste objednávala letos a tato otázka a odpovědi a varování na tento "obchod", jsou zde už rok. Docela by mne zajímalo, jestli jste to před nákupem četla. Ale pevně doufám že ne, protože to byste si snad objednávku rozmyslela. Nebo jste si tam objednala i přes ta všechna varování a špatné zkušenosti mnoha jiných lidí?
Ano mám.
nikde jsem se při objednání nedozvěděla, že objednávám u zprostředkovatele. To bych vzala zpátečku a nic předem nezaplatila.. Bohužel. Zaplaceno víc jak před měsícem a nic.
Dodání zboží, jak píšou je při tom 5-25 dnů !
Na otázky neodpovídají, tak jak to s nimi řešit?
Že by pomohla hromadná žaloba? Stížnost zaslat na ČOI?
Asi tak
Nastejno to určitě nevyjde, protože kdybyste si objednala přímo v Číně, třeba na AliExpress, tak byste zboží určitě dostala, mohla byste si vybrat prodejce podle svého, výběr byste měla mnohonásobně vyšší, před objednáním byste si mohla zkontrolovat, jestli je prodejce a jeho zboží důvěryhodné. A navíc, kdybyste zboží přece jenom nedostala v termínu, nebo by bylo poškozené, nebo by neodpovídalo popisu, tak byste dostala bez problémů své peníze zpátky na svůj účet systémem, který chrání poctivého kupujícího. Na AliExpress kupuji už mnoho let a ještě se mi nikdy nestalo, že bych měla problémy, které jsou zde popisovány. Samozřejmě, že se někdy stane, že mi někdy přijde třeba zboží poškozené, ale v tom případě otevřu spor, a pokud jsem v právu, tak vždycky dostanu své peníze zpátky na účet, a to bez nějakého nekonečného dohadování. Lidé by se měli přestat obávat objednávat přímo v Číně, a tihle domácí vychytralí překupníci by rychle skončili. Jenomže se lidé pořád bojí, nebo mají jazykovou bariéru. Ale v třeba na Wish je to česky, a i když je to tam dražší než na AliExpressu, protože i Wish je překupník, tak to ale není český, ale Čínský překupník, a je tam stejná ochrana kupujícího, jako u AliExpressu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.