Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych znát váš názorna to jestli na dovolené v Bulharsku v Primorsku zajistit jen snídaně nebo polopenzi.Nemohu se rozhodnout.Předem děkuji za názory.
Po zkušenostech sice z Čech, ale už bych jela jen se snídaní. Nemusíte být v hotelu na čas večeře a když vaří hnusně, můžete jít jinam.
Jen snídaně, nemusíte dodržovat čas na jídlo a zbytečně se vracet dříve než chcete. U stánků vaří dobře a ceny jsou běžné, v restauraci je dráž a pozor na smažený sýr, ten není to nač jste doma zvyklý. Běžně je spousta stánků s ovocem. Já bych nebrala ani snídaně a opět proto, že vstávám až chci já a ne proto, že musím dodržet určený čas.
Do Bulharska se letos chystáme už popáté, 3 x to bylo Primorsko, loni Svatý Vlas. Pokaždé si zajišťujeme jenom snídaně. Proč? Po ránu je o dovolené příjemné přijít k hotovému, nalít si čaj, vzít si, na co mám chuť. Než shánět po pekárnách pečivo, něco mazat, chystat...
Večeře jsme si nikdy nedávali. Od ostatních lidí jsme se při jednom pobytu navíc dozvěděli, že je dost odbývají. Nemusíte se vracet do hotelu v určitý čas, nemusíte se společensky strojit k večeři.
V Primorsku si k večeři koupíte, co hrdlo ráčí a na co máte momentálně chuť. Ceny jsou velice přijatelné. Grilují tam na mnoha místech pěkná baculatá kuřátka, koupíte chutný kebab, kebabčetu, různá pečená či grilovaná masa, včetně jehněčího. Pod náměstím je veliká srbská skara, tedy gril, tam grilují různé klobásky, uzeniny, masa, mletiny, ke všemu nabízejí plno zeleninových salátů.
Předloni se nově v Primorsku otevřely 2 veliké bufety, kde si vezmete tác a u okýnek Vám nandají podle přání. Polévky, hlavně pileška /kuřecí/, dršťková, gulášová či jejich čorba. Směrem ke špičce poloostrova je česká restaurace Praha, kde vaří česká jídla, točí kofolu. Mají tam třeba knedlo zelo vepřo, svíčkovou, knedlíčkovou polévku...
Blízkoi hotelu Belitsa jsme objevili malé občerstvení s pánem, který smažil velmi dobré bramboráky.
Dělali jsme to tak: snídaně zajištěné, k obědu jen něco menšího, hlavně ovoce, v tom horku nebyla ani chuť na nějaká těžká jídla, no a večeři jsme si vybrali dobrou pokaždé.
Uvidíte, že si vyberete i Vy. Pěknou dovolenou, třeba se tam potkáme. Jaga.
A nejde jenom snídaně a večeře?
Přes den budete u vody, nebo po výletech. A jak píší ostatní, přes den si něco koupíte ve stánku, nebo jenom to ovoce, zeleninu - rajče, paprika, okurka, jejich bílý chléb vynikající, a takové válečky, jako naše čevabčiči, už nevím, jak se to jmenovalo.
Nebo je polopenze snídaně plus večeře? To jsem asi popletla.
Rozhodně nechodím tam, kde vaří hnusně, jak se tu někdo zmiňuje. A po mých dlouhodobých zkušenostech v zahraničí i doma jedině polopenzi. Ráno se najíme, pak vyrazíme po výletech a na večeři jsme zpět. Oběd si dáme někde na výletě, podle situace. Ale to je všeobecná informace, do Bulharska se nechystám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.