Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zadal jsem si částku valorizace duchodu do kalkulačky výpočtu 2019. Duchod v roce 2018 jsem měl 6480kč. Kalkulačka mi vypočetla duchod s valorizací částku 7179kč. Výpočet duchodu rok 2019 mi vypočítali 6950kč. Kalkulačka na internetu je pouze orientační když jsou takové rozdíly? Děkuji.
Ramf, nepochopila jsem Váš výpočet, že mu přidali jenom 480,- Kč.
Celkem mu přidali 699,- Kč, takže je to v pořádku.
570, - Kč na pevné části, a 129,- Kč na procentní části (128,520 zaokrouhleno na celou nahoru).
570 + 129 = 699
naseduchody.cz/... - pro kontolu i na důchodové kalkulačcce valorizace.
7179 - 6480 = 699
Špatně to je ale jenom o 10Kč. Tazatel měl důchod 6480Kč a uvádí že dostal 6950Kč. Rozdíl - zvýšení činí 470Kč. To vaše vyšší číslo si jenom vypočetl, ne?
...ale možná si ten důchod tazatel vypočetl také sám, nepochopení . Počítám totiž s papírem, co už dávno ze zabezpečení poslali, no.
marf - Tak to jsem ze zadání nějak přehlédla. sorry.
Ano, ta věta, kterou to uvádí je nějaká zmatečná -
Výpočet duchodu rok 2019 mi vypočítali 6950kč.
--------------------------------------
Píše výpočet, ne valorizace. Možná, že se nějak přehlédl. Musel by robin8 doplnit.
A jak píšete Vy, optat se na ČSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.