Nejste přihlášen/a.
Může si dcera změnit příjmení ze svého rodného na příjmení, které mám já a můj nynější manžel? Je jí již 19 let .
Ano problém to není. Švagr si nechal jenom upravit z dlohého Á na A protože celí život používal krátké A a mněl ho všude psané (občanka řidičák živnostťák atd atd) a když mu mněnili občanku ta po zhruba 50 letech jeho věku zjistili že má mít dlouhé Á . to lítání kolem jakříkal by už nechtěl zažít. Tak pokud se to vaši dceři vyplatí ještě v 19letech ať do toho jde ,ale aby se dřív nevdala.
Pokud chce dcera i vy, aby měla jméno vašeho nynějšího manžela, tak to není žádný problém, také díky tomu, že je již plnoletá. V opačném případě by jí musel dát souhlas její otec. Nyní ne, a je to zcela na jejím rozhodnutí a není to ani drahé. PT /stařenka/
Mám dotaz? Co vede člověka k tomu, aby si v devatenácti nechal změnit příjmení, po muži své matky? Nemyslím to zle...jen mne to zajímá... kroutím hlavou totiž nad situací, která se děje v mém okruhu ( exmanžel a jeho nynější manželka, která má dceru a chce aby si vzala příjmení po něj v 16 letech a mne to příjde trochu divné, už jen proto jaká situace panuje k mým dětem )
Děkuji za odpověď
Naše dcera se sv ým otcem od 7 let není v kontaktu a ani nevíme kde se pohybuje. Do plnoletosti by to bez souhlasu otce nešlo a tak jsme to neřešili. Svým dotazem jestli by to nešlo, když už je plnoletá mne dcera překvapila. Na dotaz ,,proč" mi odpověděla, že nechce, aby ji to jméno pojilo s biootcem a jeho rodinou. končí střední školu a asi by dál chtěla jít s novým jménem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.