Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení věci kamarádem

Od: poklop* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
měl bych otázku
Kamarád mi odcizil věc v hodnotě 50000kc.
Stalo se to nejspíš před rokem.
Kamaráda jsem nezahledl ani nevěděl že mi ji odcizil. Než jsem ji zahledl u něj doma.
Doklad o koupi mám podle výrobního čísla.
Jelikož jsem ho nezahledl, a věc už ma rok doma mám nějakou šanci dostat věc spět legalní cestou.
On mi tvrdí že ji zakoupil na bazaru na internetu.Samozřejmě na bazzoši již nedohledám jestli to koupil.
Dekuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Legálně? Ano. Nahlásit na policii. M.

doplněno 12.01.19 09:51:

Přímo trestni oznámení na neznámého pachatele. Policie už vyšetří podrobnosti. Je samozřejmě možné, že přijdete o kamaráda.

doplněno 12.01.19 12:41:

Jedna věc by mě zajímala.

Pokud vám ta věc byla "zmizena" asi před rokem, to jste nechal být jen tak? To jste nehlásil krádež? *zmateny*

jezevec*
hodnocení

1x

Jo. Takže on měl k tý věci přístup, najde se u něj, ale podle něho ti jí šlohnul někdo jinej a on ji pak shodou náhod koupil na bazoši? To je věrohodný asi jako kdyby ti vyprávěl, že včera večer ohnul Paris Hilton.

Trestní oznámení na neznámého pachatele, uvést do něj, kde se věc nachází, předložit doklad o koupi s výrobním číslem. Jde o věc odcizenou, tudíž mu jí policajti pravděpodobně zabaví a po nějaký době se k tobě vrátí.

Ale jeho bych odepsal...

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost. O jakou věc se jedná?

hodnocení

0x

No pokud máte doma doklad i s výrobním číslem a jste si opravdu jistý, tak určitě naději máte. Jelikož píšete, že oni tvrdí, že tu věc koupili na "Bazoši", tak už jste se pokoušel o to, aby Vám tu věc vrátil po dobrém a neuspěl jste. Takže to kamarádství už stejně vzalo za své, když jste ho přímo obvinil z krádeže. Tak toho bych se už nebála. Podle mne těžko dokáže, že tu věc na "Bazoši" koupil. On bude muset také dokazovat, nejenom Vy. Ještě bych se pokusila o to, aby mi teda ukázal on ten doklad o nákupu. Ale asi se s Vámi už nebude chtít bavit. Ale je to s prominutím blbec, když Vám něco ukradne v takové ceně a ví, že k němu chodíte a nebojí se, že to uvidíte.

liska5
hodnocení

0x

Jen dodám: Ten doklad nedávejte z ruky. A jestli, tak jeho kopii. Kdysi se mi stalo, že instituce doklad ztratila. Sice ve zcela jiném případě...

hodnocení

0x

@poklop - Stalo se to nejspíš před rokem.

Počítejte s tím, že při podání trestního oznámení se policie bude zajímat i o to, proč vám ta "věc" rok nescházela - respektive proč jste nijak nekonal dřív.

lidus*
hodnocení

0x

Stále je to ještě kamarád? Co to je za cenu 50 000, že vám to vůbec nechybělo? PČR a oznámení na neznámého pachatele. Také můžete zkontrolovat výrobní číslo ale to už je ten pachatel nejspíš všem známý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]