Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obřízka v nemocnici na pojišťovnu

Od: dojclander odpovědí: 21 změna:
Zdravím máte někdo zkušenosti? Bylo mi to silně nedoporučeno... Díky za informace

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No tak když Vám ten zákrok předepsal doktor, tak to hradí pojišťovna automaticky. Nevím, proč byste za to měl platit. To by člověk musel platit i za odstranění slepého střeva a jiné operace...

Teda jestli jde o zdravotní problém. Pokud jste o obřízku zažádal sám a důvody máte soukromé a není to z hlediska zdravotního nutné, tak bych se já zeptala rovnou toho lékaře, jestli mi to bude pojišťovna hradit a nebo do jaké výše se bude na zaplacení zákroku podílet. A budete to vědět s jistotou.

pavel78
hodnocení

1x

Já byl na obřízce ve dvaceti. Zajdi na urologii,vůbec se nestydˇ říct co máš za problém, dostaneš papíry na předoperační vyšetření a termín nástupu na výkon. Já měl celkovou narkozu a tři hodiny po zákroku jsem byl na cigáru i když se to nesmělo a v pohodě. Kluk co ležel vedle mě se nechal umrtvit od pasu dolu a ležel až do večera s bolestma. Samozřejmě že ze zdravotních dúvodú to hradí pojišťovna. A pokud ti to jde přetahnout a doktor by neměl dúvod k operaci,tak si nějaký zdravotní dúvod prostě vymysli.

dojclander
hodnocení

Je mi 21, jde o to že obřízku chci, ale nechci žádného amatéra, žádné křivé hnusné jizvy nebo něco podobného... Ale zase dávat 20 tisíc za kus kuzicky...
jenda2*

Chudák příroda, zase se někdo snaží být chytřejší...

Píšeš obřízku chci.. Můžeš nám prozradit jestli proto, že máš nějaké problémy... Nebo proto, že ti někdo nakukal tu hloupost, že chlapi s obřízkou déle vydrží? Není to tak dlouho co BBC financovala průzkum na reprezentativním vzorku mužů a ukázalo se, že to vůbec není pravda. Nechat se řezat a měsíc čekat až se to zahojí jen kvůli pověrám "jedna paní povídala" a "na netu psali" Je hloupst.
dojclander
hodnocení

Nene dobrovolně fakt ne, včera jsem byl na urologii a určitě vím že částečnou nechci, ani se mě neptala rovnou řekla že prostě bude obřízka kompletní, rovnou mi vypsala i předoperační vyšetření takže v kompletní narkóze

radis
hodnocení

0x

Poraďte se s lékařem, ten Vám celou věc objasní asi nejvíce.

Nic méně je třeba počítat s tím, že pojištovna hradí "běžný standart", tedy to základní. Druhů obřízek a jejich provedení je více druhů a možností. Zde bych se pozastavil a poradil se zkušeným odborníkem, jde o citlivou a důležitou lidskou část. Obecně doporučuji se poradit i s plastickým chirurgem, často mnoho lékařů nad tímto zákrokem uvažují jen v rovině funkční, přitom ta estetická je neméně důležitá.

Asi netřeba dodávat, že tu estetickou stránku pojišťovna neřeší a hlavně nehradí vůbec.

dojclander
hodnocení

Ano předepsal mi ji doktor ovšem mě zajímá kvalita, prý pojišťovna dává minimum a samozřejmě proč to za minimum dělat kvalitně že...

Prosím vás, na té obřízce vůbec nic není. Není to žádná komplikovaná operace. Co by na tom mohl doktor, který den co den provádí opravdu složité operace, mohl zkazit? Myslím si, že si děláte úplně zbytečné starosti.

dojclander
Ano neříkám že to neumí ale netají se jaký typ, udělají to podle sebe a vzhled je nezajímá
randsgruppe

A proč kámo vlastně chceš obřezat, z jakýho důvodu?

A Vy víte, jaký má být zřejmě moderní "typ" obřízky? To by docela zajímalo i mne. Vzbudil jste mou zvědavost. *zmateny*

dojclander
Obřezat chci kvůli fimóze jinak bych nešel, co se týká typů je jich mraky nejde o to jaký je moderní ale jaký se mi líbí

hodnocení

0x

Aha, takže on je pak asi vidět nějaký rozdíl. Já jen abyste nakonec "nepřebral". Tím myslím to pořekadlo, "kdo vybírá, přebere". Já si totiž stále nemyslím, že i když to jde přes tu "pokladnu", tak není pravidlem, že operaci odfláknou. A pamatujte si, že i "mistr se někdy utne". ;)

dojclander
Ano to je fakt ale při mém štěstí se utne zrovna u mě...

No když k tomu budete přistupovat takto, tak to jak se říká, "přivoláte". Jděte do toho s optimismem a nebuďte už dopředu přesvědčený, že to špatně dopadne. :)

hodnocení

0x

@dojclander - obřízku chci, ale nechci žádného amatéra, žádné křivé hnusné jizvy nebo něco podobného... Ale zase dávat 20 tisíc za kus kuzicky...
Pokud jsem dobře pochopila, přál byste si provedení zákroku dle vašich představ, ale plně hrazený pojišťovnou. Otázka je, co má pojišťovna nastaveno - informujte se u té vaší.

Vzhledem k tomu, že pracoviště si můžete svobodně zvolit, tak si vyberte ta, která by přicházela v úvahu a pak se u nich informujte zda a jak by vám případně mohli vyhovět.

hodnocení

0x

Je nutné mít doporučení od lékaře k objednání na urologii?

Ne - máte právo na svobodnou volbu lékaře. Ale ten, kterého jste si vybral, vás nemusí přijmout do péče například proto, že má "plno".

csa
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obřízka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]