Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
když mám za loňský rok z obchodu data: celkový výdělek a celkový obrat, lze z toho nějak vypočítat marže nebo přirážka?
Počítám správně při výdělku 107 000 Kč při obratu 415 000 Kč, že je marže 28,7%?
Děkuji
Ne, počítáš to blbě. Jestliže je obrat opravdu to, co jsi utržil a 107.000 je z toho výdělek, tak potom marži musíš počítat z 308.000 Kč . Takže .34,7 %.
@Sebod > Obrat - zisk = marže? Podle mne se marže z tohoto zadání zjistit nedá. (Ale mohu se mýlit.)
Děkuji, ANO, taky mi to tak vyšlo 28,7. Jedná se samozřejmě o hrubou marži, já řeším marži u produktů, náklady na energie atd do toho míchat nechci a myslím si, že se tam míchat ani nemají. Pokud chci držet 30% marži kvůli konkurence schopnosti, tak ostatní náklady jsou moje věc a každý se s nimi musí přeci porat sám (někdo má levnější topení třeba krbem, zase má dražší nájem atd).
K předchozím odpovědím: Ano, je mi jasné, že obrat - nákup = zisk, někdo by mohl považovat za marži. Ale já to potřeboval v procentech.
Takže 28,7%? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.