Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ODPOČTY ZE ZÁKLADU DANĚ

Od: motokatty* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat:

od prosince 09 jsem evidována na úřadu práce. V bývalém zaměstnání jsme vždycky musely předložit (kdo měl) do 15.2. potvrzení od životního pojištění, penzijního připojištění apod. aby se nám ty částky odečetly ze základu daně se podepisovaly ještě nějaké papíry (ohledně daní).Komu mám letos potvrzení předat? bývalému zaměstnavately, finančnímu úřadu nebo na úřadu práce?

děkuji za případné odpovědi...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyřiďte si potvrzení od ÚP za prosinec a dojděte si za posledním zaměstnavatelem, ten Vám buď udělá daňové sám, nebo Vám dá potvrzení a uděláte si ho sama.Já toto řeším zrovna také, dnes jsem si byla na ÚP pro potvrzení, a jsem domluvena s bývalým zaměstnavatelem, že mi to udělají tam, a pošlou na účet, tak jsem ráda...Vemte všechny doklady a zkuste to..

hodnocení

0x

Nejsem si jist, ale mám pocit, že budete muset podat přiznání sama. K tomu byste ovšem potřebovala potvrzení o příjmech od bývalého zaměstnavatele. No a záleží na tom, jestli jste u něj podepisovala, že podáte - nepodáte to přiznání. Takže bych začal tím, že bych se s ním spojil (tedy s mzdovou účtárnou), protože od něj budete něco potřebovat v každém případě. Pokud Vám řekne, že ho podá, dáte všechny doklady, které máte k disposici, jemu (ale raději bych si udělal kopie). Pokud řekne, že si máte podat přiznání sama, naopak on Vám na požádání vydá potvrzení o příjmech, vy si na finančním úřadě vyzvednete formulář (lze ho i stáhnout z internetu a vytisknout, finanční úřad to akceptuje) vyplníte a přiložíte všechny výše zmíněné dokumenty včetně toho od zaměstnavatele. To pak donesete na finanční úřad.

Jinak, například na iDnes si můžete stáhnout interaktivní formulář, který za vás přiznání vyplní prakticky sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]