Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem se omlouvám, jestli jsem otázku špatně zařadila do rubriky, každopádně k věci. Byla mi doporučena hospitalizace na psychiatrii, studuji a mám brigádu na DPČ, kde odvádím sociální i zdravotní pojištění, tudíž nárok na neschopenku mám, jak mi bylo řečeno. Vydělávat potřebuju a pokud nedostanu žádné peníze, když budu na neschopence, tak budu víte kde... Takže, může mi být vystavena neschopenka v tomhle případě? Byla bych tam cca 6 týdnů, víkendy bych mohla domů. Jestli mi někdo napíše, že se na to mám ptát někde jinde, tak ano, ale bohužel se za to stydím, takže předem děkuji za pochopení i případné odpovědi.
Při práci na základě DPČ jste nemocensky pojištěna jenom v těch měsících, v nichž odměna dosáhne 3.000 Kč měsíčně. Pokud byste byla hospitalizována 6 týdnů, neměla byste v tom měsíci, který byste celý strávila v nemocnici nárok na nemocenské.
Zdraví je ale přednější. Jestli se Váš zdravotní stav při ambulantní léčbě zhoršuje, bylo by podle mne rozumné se řídit doporučením lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.