Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jen by mě zajímalo, kolik berou externisti (kteří pracují na dohodu) za napsání jednoho článku (v rozmezí třeba od půlky do celé A4, třeba i s fotografiemi)?
Nemá někdo zkušenosti třeba s Brněnským deníkem nebo jemu podobnými regionálními novinami? Kamarád říkal, že dávají tak kolem 500 Kč. Jen mě to tak zajímá, tak díky za odpovědi.
Přítel občas píše recenze na knihy do novin. No, občas...napsal asi dvě tři.. :D Nicméně ta poslední, to bylo někdy loni, měla kolem 300 slov (a normostránka má právě +- 300 slov) a dostal za ni něco kolem 300. Ovšem drbal se s tím dohromady asi 3 dny
(Už jenom vyplodit něco smysluplného trvá dost dlouho, stránka není moc prostoru, abyste to dobře shrnul, a taky musí člověk tu knihu přečíst, že...). Takže rozpočteno na hodiny je to vskutku velmi výdělečná činnost...
Jo a nebyly to ale regionální noviny - byl to jden z celostátních deníků.
Regionální noviny mají většinou zajištěno zaplnění svých stránek svými reedaktory.Pokud přijmou příspěvek od čtenářů,většinou zdarma.Pokud se přes kamaráda někdo odváží s tebou uzavřít smlouvu o dílo,pak je odměna dána dohodou s vedoucím redaktorem.Snažil jsem se protlačit sobor básní do jednoho vadavatelství,ale je to skoro zbytečná snaha.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.