Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Honoráře za články v novinách

Od: fusak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jen by mě zajímalo, kolik berou externisti (kteří pracují na dohodu) za napsání jednoho článku (v rozmezí třeba od půlky do celé A4, třeba i s fotografiemi)?

Nemá někdo zkušenosti třeba s Brněnským deníkem nebo jemu podobnými regionálními novinami? Kamarád říkal, že dávají tak kolem 500 Kč. Jen mě to tak zajímá, tak díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Přítel občas píše recenze na knihy do novin. No, občas...napsal asi dvě tři.. :D*smich* Nicméně ta poslední, to bylo někdy loni, měla kolem 300 slov (a normostránka má právě +- 300 slov) a dostal za ni něco kolem 300. Ovšem drbal se s tím dohromady asi 3 dny *uf* (Už jenom vyplodit něco smysluplného trvá dost dlouho, stránka není moc prostoru, abyste to dobře shrnul, a taky musí člověk tu knihu přečíst, že...). Takže rozpočteno na hodiny je to vskutku velmi výdělečná činnost... *haha*

doplněno 04.02.10 00:27:

Jo a nebyly to ale regionální noviny - byl to jden z celostátních deníků.

jabraka*
hodnocení

0x

Regionální noviny mají většinou zajištěno zaplnění svých stránek svými reedaktory.Pokud přijmou příspěvek od čtenářů,většinou zdarma.Pokud se přes kamaráda někdo odváží s tebou uzavřít smlouvu o dílo,pak je odměna dána dohodou s vedoucím redaktorem.Snažil jsem se protlačit sobor básní do jednoho vadavatelství,ale je to skoro zbytečná snaha.

JABRAKA

peroutkaxxl
hodnocení

0x

v BD dávají 500 korun za komentář - z toho strhnou 15 proc. dan, v MFD davají 1000 kc. hrubého

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]