Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prispevek na peci o osobu blizkou

Od: frimar® odpovědí: 5 změna:

Dobry den, poradi mi nekdo? Mam babicku, ktera se vratila z nemocnice a uz je v takovem stavu, ze se o sebe nedokaze sama postarat. V soucasne dobe jsem nezamestnana, takze by to nebyl pro me problem se starat o babicku. Zajimalo by me, zda pripadny prispevek na peci, se pocita na socilnim pojisteni. Jde mi o to, ze bych rada za dva roky dalsi miminko, ale abych si mohla vybrat pak delku rodicovske dovolene, musim mit odpracovano, neboli ucastna na socialnim pojisteni min. 270 dni behem poslednich tusim 2 let. O babicku bude stejne postarano, i kdyby to tak nebylo, ale zajimalo by, zda je tak, jak si to myslim. Predem dekuji za pripadne odpovedi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ifi
hodnocení

0x

já se domnívám, že se počítá, ale pro jistotu zavolejte vaší sociálce v úřední hodiny, ona vám to potrvdí

pt®

Babičce musí být přiznána převážná nebo úplná bezmocnost a pak se o ni můžete starat, jako o osobu blízkou /to konzultujte s jejím obvodním lékařem/. Na základě rozhodnutí přiznané bezmocnosti, které přijde babičče poštou, půjdete na příslušný úřad. Určitě se Vám budou počítat leta do důchodu, ale nejsem si jista, zda také, jako odpracovaná doba se soc. pojištěním. To se musíte opravdu zeptat a taky tuto okolnost nahlásit na důchodové zabezpečení a doložit rozhodnutím, aby jste nepřišla o tyto léta péče, při výpočtu důchodu. PT /stařenka/

Ano, musí mít uznaný alespoň 2. stupeň bezmocnosti

hodnocení

0x

frimar,

není to přímo k Vaší otázce, ... ale mám dojem že to hodně souvisí.

Myslím si, že Vám to stojí za to si i toto přečíst.

... ;)

hodnocení

0x

frimar,

třeba se také hodí ... *hi*

poradte.cz/...*hej*

... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]