Nejste přihlášen/a.
Dobry den chci se zeptat, mam byt v silherovicich ale nebydlim tam. Byt jsem pronajala .Byt mam v osobnm vlastnictvi a bydlela jsem tam sama .Vzdy jsem platila popelnice za jednu osobu.Ale ted byt pronajimam bylo mi receno ze musim platit za dve osoby za popelnice kdyz tam ted bydli dva.Ale oni maji trvale bydliste v hlucine a tam si plati ty popelnice.Pani domovnice me postavila pred hotovou vec a zdelila mi ze nahlasila dve osoby na placeni popelnic.Muzete mi prosimvas poradit
Dobrý den, ze zákona je každý povinnen platit za odvoz odpadu v místě svého trvalého pobytu. Kdo bydlí jinde (např. i rekreačně jako chataři či chalupáři), tak většinou platí ještě jednou (dle vyhlášky obce). Vy máte ve svém bytě dvě osoby, tak budete platit za služby (což je i svoz odpadu) za dvě osoby. Paní domovnice (asi vedoucí SVJ) má pravdu, protože jinak budete okrádat ostatní obyvatele domu (majitele jiných bytů). Zdravím!
katerinach - už je Vám to jasnější? Už jste se s vedením SVJ na tom placení za odpad dohodla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.